Dis Borclanma Zor.

30.07.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Garanti Bankasi Genel Muduru AkinOngor yilin son ceyreginde dis borclanma imkanlarinin azalacagini soledi. Uluslararasi kreditor kuruluslarin 1999`un son iki, iki bucuk aylik doneminde 2000 yili sorununu cozmekle ugrasacaklarini ve piyasalarda islem yapmak istemeyeceklerini ifade eden Akin Ongor, `bu nedenle biz garanti Bankasi olarak yilin son uc ayinda dis borclanma yapmayi dusunmuyoruz. Bu konudaki tum planlarimizi buna gore yapiyoruz` dedi. Yilbasindan bu yana uluslararasi piyasalardan ucuncu dis borclanmasini gerceklestiren Garanti Bankasi nisan ayinda 180 milyon Euro`luk (o zamanki kurla yaklasik 140 milyon dolar), haziran ayinda 250 milyon dolarlik ve dun yaptigi 200 milyon dolarlik dis borclanmayla toplam 590 milyon dolar finansman sagladi. Ongor, global krize ragmen Garanti Bankasi`nin vadesi gelen borclarinin cok uzerinde yeni borclanam yapabildiklerine dikkat cekerek, `1999 yilinda Hazine`den sonra en fazla borclanma yapan kurulus olduk. Su anda yeni borclanma yapma planimiz bulunmuyor. Ancak onumuzdeki bir bucuk iki aylik donem icinde piyasa kosullari uygun olursa yeni dis borclanmalara gidebiliriz` diye konustu.
Garanti`ye 200 milyon dolar: Garanti Bankasi bu yilin ucuncu sendikasyonunu da dun izmaladi. Yeni sendikasyonun Amerikan sermaye piyasasindan 200 milyon dolarlik finansman bonosu ihraciyla elde edildigi bildirildi. Bakadan bu konuda yapilan yazili aciklamaya gore, Bank Of Amerika tarafindan duzenlenen ve Hypo Vereinsbank`in Garanti Bankasi adina kurumsal yatirimcilar lehine tesis ettigi akreditif karsiliginda olusan 200 milyon dolar tutarindaki finansmana 13 farkli ulkeden 24 banka katildi. Garanti Bankasi tarafindan dun yapilan yazili aciklamada, saglanan 200 milyon dolarlik kredinin ihracatin finansmaninda kullanilacagini bildirerek su bilgileri verdi: `Piyasaya 150 milyon dolarlik taleple cikilmasina ragmen uluslararasi bankalardan gelen yogun talep sonucu finansman tutari 200 milyon dolara yukseltildi. Standard&Poor`s ve Moodys`den sirasiyla A-1+ ve P-1 kisa vadeli kredi notu alan islem, bir turk bankasi tarafindan bu yil ABD finansman bonosu pazarinda gerceklestirilen en yuksek montanli islem oldu.` Finansman bonosunun yatirimcilar lehine saklanmasi First Union National Bank, bonolarin alim satim islemleri ise Bank Of America ve Chase Manhattan bank tarafindan gerceklestiriliyor. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.