Durgunluk Goltas`i Etkilemedi.

04.09.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Genel durgunluk veyogunlasan rekabete karsin bu yil satislarini reel olarak yuzde 10 dolayinda artirmayi hedefleyen Goltas, cirosunu 70 milyon dolara cikartmayi hedefliyor. Goltas Genel Muduru Yilmaz Kasap, `Gecen yil 9.5 trilyon lira olan ciromuzu bu yil 18 trilyon liraya yukseltmeyi hedefledik` dedi. Kasap gecen yil 1.4 milyon ton olan toplam satislari bu yil 1.5 milyon tona cikartmayi planladiklarini soyledi. Ic piyasada birkac aydir genel bir durgunluk yasadiklarina isaret eden Kasap, durgunlugun ozellikle yaz aylarinda daha cok hissedildigini ifade etti. Ekim-kasim donemi icin planlanan iki hattin bakimini one aldiklarini belirten Kasap, bu nedenle uretimde birer aylik aksamalar oldugunu ve bunun ekim-kasimda kapatilacagini soyledi. Genel Mudur Kasap, 1998 ihracatini yuzde 25 artirmayi planladiklarini ve gecen yil 80.000 ton olan klinker ihracatinin bu yil 100.000 tona cikacagini kaydetti. agustos ortasina kadar 60.000 tonluk ihracat gerceklestirdiklerini belirten Kasap, gecen yil 3.2 milyon dolar ihracatin bu yil dort milyon dolara cikacagini ifade etti. Kapasite artirim ve darbogaz giderici yatirimlarinin devam ettigini belirten Kasap, `1999 sonunda tamamlaninca kapasitemiz yuzde 50 artarak mevcut 1.35 milyon tondan yilda 2.1 milyon tona cikacak` dedi. Cimento uretim kapasitesinin gecen yil sonunda uc milyon tona yukseldigini hatirlatan Kasap, yatirimlar icin gecen yil 15 milyon mark harcadiklarini, bu yil da 15 milyon mark harcayacaklarini soyledi. Fabrikanin enerji ihtiyacini karsilamak icin biz bir de Goltas enerji adiyla bir sirket kurduklarini anlatan Kasap, tesvik de alarak Fethiye Esen cayi uzerinde iki hidroelektrik santrali insa edeceklerini soyledi. Toplam 400 milyon kwh gucunde iki santralin toplam 130 milyon dolara malolacagini soyleyen Kasap, sozkonusu projelerin 2.5 yil icinde tamamlanacagini ifade etti. (RADIKAL)<>

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.027 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.