E-Alışveriş Cezbetmiyor

08.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Türk tüketicisi çok fazla özel bilgi istenildiği için hala online alışverişe ısınamadı

Alışveriş sitelerindeki özel bilgi taleplerinin çokluğu, kredi kartı ayrıntıları ve istenilen ürünün bulunamaması tüketiciyi e-alışverişten caydırıyor.

A. T. Kearney yönetim danışmanları tarafından gerçekleştirilen ve dünya on-line perakende pazarının yüzde 89`unu oluşturan ABD, İngiltere, Japonya, İsveç, Fransa ve Almanya`da internet üzerinden alışveriş yapan bin 264 kişiyi kapsayan ilk e-ticaret araştırmasına göre, her 10 on-line satınalma girişiminden sekizi başarısız oluyor. Araştırmaya göre, başarısızlığın nedenleri, alışveriş sitelerindeki özel bilgi taleplerinin fazla olması, kredi kartı detaylarının verilmek istenmemesi ve istenilen ürünün bulunmaması. Araştırma sonuçları, tüketicileri on-line alışverişten uzak tutan bu nedenlerle birlikte televizyon, mobil telefonlar ve çeşitli dijital ekipmanlar gibi erişim kanallarının bulunmaması nedeniyle, on-line alışveriş sitelerinin, dünya çapında 6.1 milyar dolarına denk gelen satış fırsatını kaçırdıklarını ortaya koyuyor.

Araştırma, e-tüketicilerin profilini de çiziyor. Buna göre, internet üzerinden alışveriş yapanlar, sanıldığı gibi rastgele alışveriş yapanlar değil, aksine alışık oldukları ve kendilerini rahat hissettikleri siteleri kullanmayı tercih eden, on-line alışveriş konusunda öncü olmalarına rağmen, marka bağımlılıkları bulunan, alışveriş alışkanlıkları bakımından tutucu kişiler. Araştırmaya katılanların hemen hepsi, eğlence amaçlı olan düşük fiyatlı mal ve hizmetleri satın almayı tercih ederken, pahalı ürünlerde daha dikkatli davranıyorlar. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde, tüketicilerin yüzde 43`ü otomobil, yüzde 39`u lüks tüketim malları, yüzde 34`ü kişisel hizmetler, yüzde 30`u da sigorta ya da kredi kartı finansmanı gibi hizmetleri satın almayı tercih etmediklerini belirtiyor. (YENİ BİNYIL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.