Ege Profil`e Yabanci Ortak.

28.01.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Turk profil sektorununonde gelen kuruluslarindan Ege Profil, Belcikali profil devi Deceuninck Plactics Industries firmasiyla stratejik isbirligi anlasmasi imzaladi. Ege Profil GEnel Muduru Ergun Cicekci, 1999 yilinda 18 milyon dolar ciro gerceklestiren Ege Profil`in Belcika firmasi ile yaptigi isbirligi sayesinde profil sektorune yeni bir bakis acisi getirecegini ve 2000 yilinda 25 milyon dolar ciroya ulasacagini soyledi. Cicekci, `Yil sounnda ortak bir yatirim planimiz var. Ayrica yurt disi yatirim icin arastirmalarimiz devam ediyor` dedi. Iki firma arasinda yapilan anlasma uyarinca bir sure sonra Ege Pen isminin yanina deceunninck ismi eklenecek. Anlasmayla sirketin tedavulde bulumayan yuzde 47 hissesi, gerekli yasal islemin tamamlanmasinin ardindan Deceunnick Plastics Industries`e devredilecek. yuzde 47 oranindaki hissesi icin satis bedeli 9 milyon 500 bin ABD Dolari olarak belirlendi. Satilacak hisselerin yuzde 27`lik bolumu, Zorlu ailesinin elinde bulundurdugu sahsi hisselerden, yuzde 20`si de Mazhar Zorlu Holding`in elindeki hisselerden karsilanacak. Satis islemlerinin gerceklesmesinden sonra Ege Profil`in yonetiminde bir degisiklik yapilmayacak. Mazhar Zorlu Holding yonetim Kurulu Baskani Kemal Zorlu, Belcika`nin kapi ve pencereler icin PVC ureten buyuk sirketlerinden Decunninck`in Turk Ege Profil sirketinin sermayesine katilimi konusunda prensip anlasmasi yapilmasini kurumsallasma yolunda atilan adim oldugunu belirtti. Bu ortaklila sirketin ihrac pazarlarinda onemli paya sahip olacagini kaydeden Zorlu, Belcikali firma ile ortaklik gorusmesinin uzun zamandir devam ettigini ve resmi anlasmanin onumuzdeki gunlerde imzalanacagini bildirdi. Belcika firmasi ile gerceklestirilen stratejik ortaklik konusunda `Guclu olanin guclu alanla bir araya gelmesi` aciklamasinda bulunan Ege Profil Ticaret ve Sanayi GEnel Muduru Ergun Cicekci ise, isbirliginin profil sektorune yeni bir bakis acisi getirecegine, dikkat cekti. Hedeflenen pazarlara yonelik olarak belcikali firma ile birlikte hareket edeceklerini vurgulayan Cicekci, ortak yatirim sonunda yurt ici maliyetlerini azaltarak, urun cesidini arttiracaklari bilgisini verdi. Genel Muduru, boylelikle yeni ihracat imkanlari kazanacaklarini sozlerine ekleyerek soyle devam etti, `Belcika firmasi ile yaptigimiz isbirligi neticesinde urun yelpazemiz 3-5 misli buyudu. Ortakligimiz kisa surede son derece ciddi bir isbirligine donustu. Bugun Avrupa`da imal edilen ve satilan ancak Turkiye`e uretilince daha makul maliyetlerde uretilecek mamul yelpazesi cok genis. Turkiye`de yatirim maliyetinin yuksek olmasindan dolayi yapilamayan ama avrupa`da uretilen pekcok mamulu de Turkiye`de satabilecegiz. Stratejik planimizda yil sonuna dogru ortak bir yatirim var. turkiye`deki fabrikamizda ciddi bir yatirim yapacagiz. yurtdisinda yatirim icin de arastirmalarimiz devam ediyor. (FINANSAL FORUM)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.