Egs`nin Gozu Yurtdisinda.

21.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Sermayesinin 25 trilyonliralik kismini 23-24 Mart`ta halka acacak olan EGS Holding, serbest bolge projesinin tamamlanmasinin ardindan yil sonunda yuzde 20`lik ikincil arzla yabanci yatirimcilara hisse satmayi planliyor. EGS Holding, yabancilar icin 2000 yili sonunda ikincil arz yapacak. Sermayesinin yuzde 25`ini 23-24 Mart`ta halka acacak olan EGS Holding, yil sonunda yuzde 20 hissesini daha ikincil arz yoluyla tamamen yabancilara satacak. Sermayesini 75 trilyon liradan 100 trilyon liraya cikaran EGS Holding, 25 trilyon lira nominal degerli hisselerini EGS Yatirim ve Ziraat Yatirim es liderligindeki 18 kurum araciligiyla 2 bin 300 liradan satacak. Arzin 10 trilyon liralik kismi yurtdisindaki yatirimcilara, 7 trilyonluk kismi ortaklara, 500 milyarlik kismi calisanlara, 1.25 trilyonluk kismi yurtici kurumsal yatirimcilara, 3.75 trilyonluk kismi yurtici buyuk yatirimcilara ve 2.5 trilyonluk kismi kucuk yatirimcilara satilacak. 1999 yilinda yapilan projeksiyonlarda halka arzda hisselerin yuzde 85`ini yurtdisindaki yatirimcilara satmayi planlayan EGS Grubu, IMKB`nin yani sira New York, Chicago, Londra, Frankfurt, Bahreyn, Dubai ve Tokyo borsalarinda da islem gormeyi hedefliyordu. Ancak Karadeniz`de kurulmasi planlanan Ipekyolu Vadisi Serbest Bolgesi projesiyle ilgili gecikmeler yasanmasi uzerine EGS Grubu, yabancilarin arz oranini yuzde 40`a cekerek, yurtdisi borsalarda islem gorme planini da ikincil arza erteledi. Grup, ikincil arz icin Kuzey ve Guney Amerika, Bati Avrupa, Ortadogu ve Uzakdogu ulkelerinde road show`a cikacak. Ilk asamada planladiklari uluslararasi arzin yerli arza dondugunu soyleyen EGS Holding Icra Kurulu Baskani Hasan Turhan, "O zaman halka arzi Karadeniz`deki serbest bolge projesine dayali olarak yapmayi dusunuyorduk. Bu proje, GAP kadar onemli. Ancak isletme ruhsatinin alinmasinin ve ilk arazinin tahsis edilmesinin gecikmesi Avrupa borsalari resmen evlendi uzerine yurtdisi agirligi azalttik. Bu nedenle yurtdisi road show da yapmadik. Serbest bolge projemizi ancak haziran ayi sonuna dogru portfoyumuze dahil edebilecegiz" dedi. 2000 yili sonunda yuzde 15-20 halka arz daha yaparak hisselerin tamamini yurtdisinda satacaklarini soyleyen Turhan, "Serbest bolge projesindeki gelismeler bizi o noktaya getirecek saniyorum" diye konustu. Ipekyolu Vadisi Serbest Bolgesi`nde yaklasik 100 bin donumluk arazi uzerindeki projeyi ABD, Japon ve Avrupali firmalarla ortak gerceklestirecek olan EGS, bolgenin isletme hakkina sahip. (RADIKAL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.