En Az Migros Uzdu.

10.09.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Yurtdisi piyasalardaki olumsuzgelismeye paralel olarak dusus trendine giren borsada, bazi senetlerde yuzde 50`nin uzerinde deger kaybi ortaya cikti. IMKB 30 hisseleri uzerinde yapilan bir calismaya gore, endeksin tarihi zirvesine ulastigi 16 Temmuz 1998 ile 1 Eylul 1998 tarihleri arasinda en hizli dusus Aksigorta, Enka Holding ve Kepez Elektrik hisselerinde goruldu. IMKB 100 16 Temmuz tarihinde 4 bin 614 puan ile gunici 4 bin 53 puan ile kapanis zirvesine ulasmisti. Temmuz ayi basinda faiz oranlarinin dusmesiyle birlikte makroekonomik verilerin olumlu sinyaller vermesi sonucu borsada bir yukselis egilimine girildi. IMKB 100 tarihi zirveye ulastiktan sonra ise, yurtdisi piyasalardaki gelismeler sonucunda dusmeye basladi. Endeks 1 eylul`de 2 bin 524 puan seviyesinde kapandi. Endeksin zirveye ulasmasinin ardindan baslayan dususte, ozellikle IMKB 100 uzerine etkisi fazla olan IMKB Ulusal 30 Endeksi`ne dahil hisseler uzerinde yapilan cilasmaya gore, en cok dusen hisseler arasinda yuzde 67 ile Aksigorta, yuzde 62 ile Enka Holding, yuzde 62 ile Kepez Elektri, yuzde 62 ile Cukurova Elektrik, yuzde 60 ile Arcelik ilk siralarda yer aldi. Yuzde 50`den fazla deger kaybeden diger hisseler ise, yuzde 59 ile Bagfas ve Sabanci Holding, yuzde 58 ile Efes Holding ve Hurriyet Gazetecilik ve yuzde 57 ile Alarko holding oldu. Calismada ayrica hisse senetlerinin endeksin tarihi zirvesini gordugu 16 Temmuz`da ulastigi en yuksek deger ile gecen surede gorulen en dusuk deger kiyaslandi. Soz konusu donemde en az deger kaybeden IMKB 30 hissesi yuzde 27 deger kaybi ile Migros oldu. Ayni arastirmada hisselerin kendi zirvelerine gore olusan kayiplari ele alinarak yapilan siralamada ise yuzde 72 ile Net Holding, yuzde 71 ile Aksigorta ve yuzde 69 ile Enka Holding ile ilk uc sirada yer aldi. Borsada islem goren sirketlerin dusus oncesinde yaklasik olarak 66 milyar dolar seviyesinde olan toplam piyasa degeri ise 4 Eylul 1998 itibariyle yaklasik yuzde 53`luk gerilemeyle 35 milyar dolar seviyelerine indi. Fiyat/kazanc oranlarina bakildiginda ise, alti aylik bilancolar baz alinarak yapilan son bir yillik degerlendirmeye gor,e dusus oncesinde 25-27 civarinda olan piyasa ortalamasi 14.30 seviyesine kadar geriledi. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.014 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.