En Iyisi Nakitte Kalmak.

28.09.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Piyasalarda gece hafta dafirtinali gunler yasandi. Firtina, ozellikle global krizden en fazla etkilenen borsa cephesinde koptu. Bir gun yuzde 10 prim yapan borsada, ertesi gun yuzde 10-15`i bulan dususler yasanabiliyordu. Gecen haftanin en onemli gelismesi, hukumetin IMKB`na donuk `ozel paket` aciklamasiydi. Bizzat Basbakan mesut Yilmaz, kurmaylarini toplayarak, IMKB yoneticileri ile ortaklasa aldigi kararlari hafta basinda kamuoyuna duyurdu. Bu aciklamanin ardindan hukumetten isteklerinin buyuk bir bolumunu koparak borsa, tirmanisa gecti. Uc gun ust uste yukselen borsa, haftayi sok dususle kapatti. Bir baska ifadeyle, Yilmaz`in paketiyle yuzde 23 oraninda prim yapan borsa, bu kazancin yarisini cuma gunku yuzde 11`lik sok dususle bir gunde geri verdi. Hafta sonunda, kar amacli satislara acikcilar da eklenince dusus cok sert oldu. Aslinda uc gunluk kazanca razi olanlar, persembe gunku yukselisi satisla degerlendirdi. Bazilari ise cikisin devam edebilecegini dusunerek, uc gunde 300 puan yukselen borsada alim yapmaktan kacinmadilar. Haftanin son gununde gecikmeli olarak gelen kar satislariyla borsada dusus de sert oldu. Bu sert dususte, acikcilarin da payi var. Keza dususun kokusunu alan acikcilar, portfoyunde olmayan hisseleri yuksek fiyattan satip, gun sonunda daha dusuk fiyattan yerine koymayi basardilar. Boylece uc gunluk kazanclarini, aciga islemlerle biraz daha artirmis oludlar. Piyasalar bu hafta, icerdeki gelismelerin yanisira disaridan, ozelikle ABD`den gelebilecek haberlerin etkisinde kalabilir. ABD Merkez Bankasi gecen hafta ulkenin en buyuk hedge fonlarindan Long-Term Capital Management`i (LTCM) 6 buyuk yatirim bankasinin desegi ile kurtarmak zorunda kaldi. LTCM`nin FED tarafindan kurtarilmasinin ardindan, New York Borsasi gecen haftayi yukselisle kapatti. Bunun dunya borsalarindaki olumlu etkisi, bugun yansiyabilir. Fakat LTCM gibi zorda olan baska fonlardan soz edilen ABD`De, finans piyasalarindaki sarsinti, Asya ve Avrupa`da deprem yaratmaya yeter. Boyle bir durumda IMKB`de neler olabilecegini kestirmek zor olmasa gerek. Bu yuzden borsada orta ve uzun vadeli islemlerden simdilik kacinmakta fayda var. Kisa vadeli cikislar yakalanabilirse, islem yapilabilir. Mevcut kosullarda en iyisi, nakitte kalip, parayi gecelik faizde degerlendirmek... (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
997 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.