Enerji Ihalesinin Sonuclari Endeksin Yukselmesinisagladi.

08.01.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Onceki gun yasanan kar satislarinin devami dun ilk seansta da devam etti. Ikinci seansta ise endeks enerji ihalesi beklentili kagitlarin onderliginde yonunu yukari cevirdi. Ikinci seansin sonlarina dogru Ihlas ve Dogan Holding`in enerji ihalesini kazandigina iliskin haberlerin seans salonlarina ulasmasi ile soz konusu sirket hisselerinin islemlerinin durdurulmasina neden oldu. Seans kapandiktan sonra Dogan Holding`in Istanbul ile Trakya Bolgesini, Ihlas Holding`in ise Bursa-Yalova bolgelerinin enerji dagitim ihalelerini aldiklari kesinlik kazandi. Boylece endeks gunu 31 puanlik artisla 3682 puandan kapadi. Hisse senetleri ortalama yuzde 0.84 oraninda deger kazandi. Bilesik endeks gun icinde 3715 ile en yuksek, 3623 puanla en dusuk seviyesini gordu. Mali endeks 4766 puandan 19 puan deger kazanarak 4785 puandan, sanayi endeksi de 2817 puandan 34 puan yukselerek 2851 puandan kapandi. Boylece mali grup hisseleri ortalama yuzde 0.39 oraninda, sanayi grubu hisseleri ise 1.20 oraninda deger kazandi. Ancak islemlerin belli hisse senetlerinde gerceklesmesi nedeniyle islem hacminde gerileme kaydedildi. Bir onceki gun 99 trilyon 797 milyar 604 milyon lira olan islem hacmi, dun 80 trilyon 734 miyar 43 milyon liraya dustu. Dun ilk seansta piyasa tepki alimlariyla yeniden toparlanmayi denedi. 3652 puandan gune baslayan endeks, enerji sektoru hisseleri basta olmak uzere bankacilik ve bazi kamu hisselerinde yasanan alimlarla ilk dakikalarda maksimum 3715 puana yukseldi. ancak sonrasinda etkili olan kar satislari ile 3649 puana gerileyen endeks, ilerleyen dakikalarda 3660 puanin uzerinde dengelendi. Seans sonlarina dogru mali sektor hisselerinde satislarin yasanmasiyla, minunum 3623 puana gevseyen endeks, gunun ilk seansini 23 puanlik kayipla 3628 puandan tamamladi. Ilk seansta Dogan Holding, Medya Holding, Gumussuyu Hali, Tofas Otomobil Fabrikasi, Alcatel Teletas ve Celik Halat en yogun islem goren hisse senetleri arasinda yer aldi. Ikinci seansa ise endeks yukselis egilimi ile basladi. Hisse bazi hareketlerin etkili oldugu seansta endeks alimlarin yogunlassami ile 3687 puana yukseldi. enerji dagitim ihalelerinin aciklandigini, Dogan Holding ve ihlas Holding`in ihaleyi kazandiklarina dair cikan haberler nedeniyle soz konusu senetlerde alimlar yonulasti. Ilerleyen dakikalarda sirket hisselerinin islemleri durduruldu. Sonrasinda endeks ufak capli satislarla gerilediyse de toparlanmasi uzun surmedi. 3651 puan seviyelerinde iken endekse yogun alimlar geldi ve endeks 3692 puana yukseldi. Boylece endeks, gunu 30 puanlik artisla 3682 puandan tamamladi. Ikinci seansta Dogan Holding, Medya Holding, Sabanci Holding, Garanti Bankasi, Sabah Yayincilik ve Dardanel en yogun islem goren hisse senetleri arasinda yer aldi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.