Erdemir Avrupa`da Buyuyecek.

15.03.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Turkiye`nin en buyuk demircelik ureticisi Erdemir, 2005 yilina kadar Avrupa`nin onde gelen demir celik ureticilerinden biri olmaya kararli. Yilda 2 milyon ton yassi celik kapasiteli Bulgaristan`daki Kremikozi fabrikasina teklif veren Erdemir`in Yoneitm Kurulu Baskani Yilmaz Arguden, Romanya`daki ozellestirme dugmesine basildiginda yine demir celik ureticisi Sidex`e de teklif vereceklerini dile getirdi. Arguden her uc fabrikanin birlesmesi halinde su anda 3 milyon ton olan yillik uretimlerinin daha da artacagini soyledi. Iskenderun Demir Celik Fabrikalarini (Isdemir) almak icin calistiklarini belirten Arguden, toplam kaliteyi Erdemir`de bir yasam bicimi haline getirmeyi amacladiklarini belirtti. Bulgaristan`daki Kremikozi fabrikasina 8 Mart`ta son teklifi veren Arguden, bilgi birikimi, gereken yatirimlari finanse edebilecek guveni veren Kremikozi`yi alabilecek oncelikli kuruluslarin basinda Erdemir`in geldigini soyledi. Arguden, Kremikozi fabrikasi`nin Erdemir`e kalmasi halinde 400 milyon dolarlik yatirim yapacaklarini soyledi. Arguden, su anda 14 bin olan calisan sayisinin belli bir zaman icinde 8-9 bine indirilecegini bildirdi. Arguden, su anda Erdemir`le 3 milyon ton olan yillik yassi celik kapasitesinin Kremikozi fabrikasinin alinmasi halinde 5-5,5 milyon tona cikacagini soyledi. Romanya`daki Sidex fabrikasi ile de ilgilendiklerini ancak henuz ozellestirme dugmesine basilmadigi icin girisimde bulunmadiklarini belirtti. Arguden, `bu fabrikalari aldigimiz takdirde Erdemir, Avrupa`nin onemli ureticileri arasinda olmak icin adim atacak` diye konustu. Ozellestirme kapsamindaki Isdemir ile de ilgilendiklerini ve idarecileri ile gorustuklerini belirten Arguden, `Fabrika ile ilgili arastirmalarimiz ve incelemelerimiz devame diyor. Eger bu konuda bir imkan saglanirsa Isdemir`i tamamen yassiya cevirmek istiyoruz` dedi.
Erdemir holdinglesiyor: Erdemir`i holding haline getirmek icin calisma baslattiklarini soyleyen Arguder, yeni bir atilimin icinde olan Erdemir`in gelecekle ilgili projelerinin basinda toplam kalite yonetiminin yerlestirilmesi olacagini belirterek sunlari soyledi: `Erdemir`de toplam kaliteyi bir yasam bicimi haline getirmek istiyoruz. Ayni zamanda musterilerimize cok daha yakin olabilecegimiz, cok daha iyi hizmetler sunabilecegimiz bir takim yatirimlar yapmak istiyoruz. Zaten her yil 100 milyon dolarlik yatirim yapiyoruz. Daha buyuk getiri saglamak icin Teneke ve galvaniz uretimine geciyoruz. Musterilerimize tam zamaninda ve onlarin istedikleri kalitede urunleri sunmak istiyoruz. Uluslararasi hissedarlarimiza en seffaf yonetimi saglayan sirket haline gelecek. Bundan sonra zorunlu olmamasina ragmen uluslararasi standartlara gore enflasyondan arindirilmis gelir bilancolarimizi resmen tablolarla es zamanli yayinlayacagiz. Ustelik bunlari web sayfalarina koyarak dunyanin her yerinden her turlu hissedarin ayni zamanda bu bilgilere ulasmasini saglayacagiz. Bunun hissedarlarimizla paylasacagimiz cok onemli bir adim oldugunu dusunuyorum.` 1960 da kurulan fabrika yassi celik sektorunde Turkiye`de hamcelik uretimi ile yuzde 18`li paya sahip. hisselerinin yuzde 49`u halka acik olan Erdemir`in 1998 brut satisi 239 milyar 410 milyon TL. Erdemir 1998 yilini 32 milyar 273 milyon zararla kapadi. (YENIYUZYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.030 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.