Eregli, Kapasiteyi Yatirimla Artiracak.

19.11.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ozellestirmekapsaminda bulunan Eregli Demir Celik Fabrikalari A.S. (ERDEMIR) Genel Muduru Tanju Argun, uygulamaya koyacaklari yeni projelerle kisa vadede 1 milyon tonluk kapasite artirimina gideceklerini belirtti. ERDEMIR`in ozellestirme kapsaminda bulunan diger kuruluslardan farkli bir yapida oldugunu soyleyen Argun, ERDEMIR`in bir KIT olmadigini ve bagli bulunduklari 7462 sayili yasaya gore devletten izin almadan yatirim yapabildiklerini kaydetti. Argun, her yil 150-200 milyon dolarlik bir yatirim gerceklestirdiklerini belirterek, `Biz KIT degiliz. KIT olmadigimiz icin para kazandigimiz muddetce devletten yardim almadan kendi yatirimlarimizi kendimiz yapiyoruz` dedi. Argun, ERDEMIR`in urun cesidini artirmak ve piyasanin kaliteli asitlenmis sac ihtiyacini karsilamak amaciyla `Asitleme Hatlari Projesi`ni uluslararasi ihaleye cikardiklarini belirtti. Projenin yatirim suresinin 22 ay oldugunu ve bu sure sonunda uretime gecilecegini ifade eden Argun, projenin 30-35 milyon dolara mal olacagini kaydetti. Konuya iliskin FF`Ye bilgi veren Argun, `Asitleme Hatlari Projesi`nin ozel bir tesis yapimini gerektirdigi icin uluslararasi ihaleye ciktiklarini belirtti. Projenin, 1965`de kurulan birinci soguk haddehanenin modernizasyonunu kapsadigini da ifade eden Argun, sonradan yapilan ikinci soguk haddehanenin ise dunyanin en modern tesislerinden biri oldugunu soyledi. Argun konusmasini soyle surdurdu: `Birinci haddehane cok eskiden kalma bir tesis ve asitleme teknolojisi olarak sulfirik asit kullaniyor. Halbuki butun dunyada artik hidroklorik asit kullaniliyor. Onun icin bu modernizasyonun yapilmasi gerekiyordu. musterilerin istegi dogrultusunda her seyden once kaliteyi artirmayi amacliyoruz. Proje kapsaminda bir tamperleme olayi ile hidroklorik asidin cikmasini saglayan bir de jenerasyon tesisi var. Asagi yukari 3 - 35 milyon dolar civarinda olan bir yatirim. Diger bir projemiz de, ikinci sinter fabrikasinin kurulmasi, Sinter toz cevher kullanir, oysa biz su an parca cevher kullaniyoruz. Halbuki taz cevher parca cevherden daha ucuz. Argun, yatirimlarin uretim maliyetini dusurerek yuksek firinlardaki sivi maden kalitesini artiracagini dile getirerek, `Sinter projesi ilk defa Erdemir`in tek basina gerceklestirecegi bir yatirim projesi olacak. Projede kendi muhendislerimiz calisiyor. Hicbir yabanci firmayla calismiyoruz. Ilk defa Erdemir kendi projesini kendisi gelistiriyor` diye konustu. Bunlarin disinda yine birkac modernizasyon projelerinin daha bulundugunu soyleyen Argun, birinci sicak haddehanede icin ayrica motor guclerinin yukseltilmesi amaciyla bir proje uzerinde daha calistiklarini belirtti. Bir ark ocagi tesisi kurma planlari oldugunu da dile getiren Argun, bu projenin fizibilite asamasinda oldugunu kaydetti. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.014 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.