Evlenme Teklıfıne `evet`.

21.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Koc Holding Yonetim KuruluUyesi ve Insaat Grup Baskani Mustafa Koc, iki hafta once Sakip Sabanci`dan gelen evlenme teklifine `evet` dedi. Kendilerine ve Dogus Grubu`na birlesme cagrisinda bulunan Sabanci`nin, fevkalade iyi bir is yaptigini belirten Koc, Dogus Grubu`nun da ayni dusunceyi paylastigini dile getirdi. Dun yapilan Turk-Amerikan Is Konseyi toplantisinda konusan Mustafa Koc, Turk sirketlerinin hic birinin tek basina Avrupa`da ve dunyada soz sahibi olacak gucte olmadiginin altini cizerek, "Ancak birlesirsek yeterli buyukluge ulasabiliriz. Avrupa ve dunya ile baska turlu rekabet edemeyiz" dedi. Sirket evliligi ve birlesmelerin dunya ekonnomisinin gundemine oturdugunu ve bunun oneminin artik herkes tarafindan kavrandigini dile getiren Koc, bu konudaki goruslerini, "Biz verimli oldukca her konuda birlesme yapmaya haziriz. Birlesmelerden 2 arti 2 esittir 5 seklinde bir sinerji yaratabileceksek mutlaka birlesmeliyiz" sozleriyle ozetledi. Sabanci`nin tek baslarina iddiali olmadiklari turizm alaninda birlesmeyi onerdigini hatirlatan Koc, bu birlesmenin yalniz turizm alaninda kalmamasi gerektigini, mumkun olan her sektorde yapilmasini da savundu. Turkiye`de ilk birlesme teklifi Rahmi Koc`tan geldigini de hatirlatan Koc, "Sirket evlilikleri konusunda Turkiye`de ilk teklif 1995 yilinda Rahmi Bey tarafindan yapildi. Turk sirketleri olarak dunyada soz sahibi olmanin baska yolu da yok" dedi. Otomotiv sektorunde yasanan birlesmelerin kendilerine nasil yansiyacagi sorusunu da yanitlayan Koc, Fiat`in satisinin uzun suredir konusuldugunu ve bircok firmanini adinin gectigini soyleyerek, "Sonunda General Motors`la birlesildi. Hayirlisi olsun diyelim. Gelismeler bir kac ay icinde belirginlesecek. Ancak henuz bize yansayan bir sey yok" dedi. Sabanci, Dupont`la yaptigi ortakligin ardindan Ingiltere ve Almanya`daki fabrikalari gezerken, "Biz daha iyi ve daha guclu bir Turkiye icin yollardayiz" diyerek Koc ve Dogus`a birlesme teklifinde bulunmustu. Ilk birlesme cagrisinin Rahmi Koc`tan geldigini de soyleyen Sabanci, ancak o zaman gundemde baska seyler oldugu icin uzerinde yeterince durulamadigini, oysa elin oglunun zaman yitirmeksizin yola koyuldugunu hatirlatmis, Koc ve Dogus`a, birlikte ortak bir sirket kurarak, THY ozellestirmesine girmeyi teklif etmisti. (YENI BINYIL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
986 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
997 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.