Fabrikadan Satti, Krizi Asti.

10.08.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Turkiye`nin moda kurulusuVakko, ekonomik kriz hasar almadan gecirmesini fabrikadan yaptigi cok ucuz satislara borclu. Vakko Yurutme Kurulu Baskani Cem Hakko, Turkiye`de ilk defa sezon icindeki mallari, piyasayi canlandirmak icin dogrudan fabrikadan yuzde 50 daha ucuza satarak krizde ayakta kalmayi basardiklarini soyledi. Cem Hakko, boylece buyuk bir finansman imkani sagladiklarini belirterek, `1999 kis sezonu icin yaptigimiz mali, magazaya gondermedik. Cunku satislar cok azdi. Stoklar birikecekti. Bu bir yontemdi ve kriz sirasinda gorduk ki, halk kaliteli malin arayisinda` dedi. Kuliteden odun vermeden fiyatlari indirdiklerini anlatan Cem Hakko soyle devam etti: `Normalde, fiyatlari indirmeye karsiyiz. Fakat boyle zamanlarda bu tip seyre yaparak hem fabrikadaki isciyi cikartmamis olduk. Hem uretim donmus oldu. Hem de zararina girmeden ayakta kalmis olduk. derken arkasindan baska firmalar da geldi. Vakko boylece krizli donemi rahat atlatti. Cem Hakko, indirim kararini `yerinde bir karardi` diyerek destekliyor. `Magazaya yollayacagimiza ve stoklar sisecegine, hic olmazsa Vakko giyen insanlar ayni mali yuzde 50 indirimle aldi. Yuzde 50 ucuz sattik, hic bir magaza giderimiz yoktu, ne finansman ne de stok.` Az satisli gunleri cok satisli gunlere ceviren Vakko, bir yandan satislari canlandirmaya calisirken, diger yandan da magaza acmaya devam etti. Hakko, bu yaz iki magaza birden actiklarini soyledi. marmaris`te ve Bodrum`da. Yakinda da Ankara Migros`ta yeni bir Vakko aciliyor. Guney`deki satislar ise son derece iyi gidiyor. Yeni acilmasina ragmen, Bodrum Vakkoroma`nin satislari Eskisehir`deki magazaya gore daha iyi. Kayseri magazasi ise basabas yarisiyor. Kis aylarinda Vakko`nun Rumeli Caddesi`ndeki magazasini kapatmasiyla ilgili olarak ise Cam Hakko sunlari soyledi: `Rumeli`yi coktan beri kapatmak istiyorduk. Gidisati iyi degildi. Sadec ebiz degil, 15`e yakin magaza kapandi. Satis az musteri gelmiyor. Acikhava olarak alisveriste tek Beyoglu calisiyor. Cunku butun oteller ora da. Istanbul`en en islek yeri. Vakko`nun tekstil kisminin bu yil 70 milyon dolarlik ciroya ulasmasini beklediklerini anlatan Cem Hakko, cironun yuzde 30`unu da 15 Aralik ile 30 Aralik arasinda gerceklestirdiklerini anlatti. Hakko, `Gecen yil malum problemlerle karsilastik. Guzel bir yilbasi sezonu beklemiyorduk ama yine de guzel gecti. Gecen yilki ciro 74 milyon dolardi. Bu yil gecen yili yakalamaya calisiyoruz` dedi. Vakko`nun hicbir zaman ciddi ihracat yapmayi, dusunmedigini anlatan Cem Hakko, `ama butik acmayi dusunuyoruz` dedi. Paris, Londra ve Munih`te butik acmak icin gorusmeler yaptiklarini anlatan Hakko, `Bu islere cok yogunlasmadik. O yuzden yavas gelisiyor. Bizim icin Turkiye`de prestijimizi koruyarak markamizin buyumesini saglamak daha onemli` dedi. (SABAH)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.