Fenis Aluminyum Sanayi Ve Ticaret A.s.`nin 30.06.1997 Tarihli Mali Tablolarina Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklam

22.08.1997 - 00:00 | Son Güncelleme :
"Ilgi:20.08.1997 tarih ve 4/GID-1326/AK-RAM/13142 sayili yaziniz. Sirketimizin bagimsiz sinirli denetimden gecmis 1997 yili alti aylik mali tablolarina iliskin ilgi yazinizla istinen ek bilgiler asagida bilgilerinize sunulmustur.
*1.192.497 milyon TL tutarindaki "ALICILAR" hesabinin musteri basinda detayi;
Alicilar MilyonTL
Fenis dis Ticaret A.S. 623.169
Terme Metal San.ve Tic.A.S. 208.708
Femas Fenis Aluminyum Urunl.A.S. 232.799
Fentek Fenis Teknik Urunler A.S. 93.177
Fenis Sistem ve Aksesuar A.S. 26.688
Muhtelif Alicilar 224
Factoring Kuruluslarindan Alacaklar (milyonTL)
Atlas Factoring A.S. 3.533
Demir FActoring A.S. 2.109
Ilke Factoring A.S. 1.270
Optima Factoring A.S. 589
MilyonTL
Supheli Alacaklar 231
Eski yillardan gelen karsiligi ayrilmis muhtelif cari hesaplardir.
*Diger kisa vadeli alacaklar grubunun "Ortaklardan Alacaklar" hesabinda yer alan 916.888 milyon TL sirketin 94.80 hissesine sahip Fenis Holding A.S.`den alacagini ifade etmektedir. Bu alacak finansal karakterli olup Fenis Holding A.S.`nin ihtiyaci icin Sirketimiz uzerinden temin edilen kredilerin fenis Holding A.S.ye aktarilmasindan kaynaklanmaktadir. (Fenis Holding A.S. kefaleti mevcuttur.) donem sonlarinda sirketin donemsel kredi maliyeti uzerinden faiz tahakkuk ettirilmektedir.
*Diger gelirler hesabi asagidaki kalemlerden olusmaktadir.
Milyon TL
Vade FArklari 156.818
Kalip katilim bedelleri 43.933
Diger katilim bedelleri 2.614
Toplam 203.365
Kalip katilim bedelleri; ekstruzyon sektorunde yuksek vasifla celikten imal edilen kaliplar icin yetersiz siparis nedeniyle cesitli faktorlere gore tespit edilen ve alicilara yansitilan bedellerdir. Diger katilim bedelleri, uretim unitelerinde alicilarin deneme uretimleri icin yapilan giderlere karsilik alinan maliyet katilim bedelleridir.
*Sirketin "Alicilar" hesabinda yer alan ortaklardan 229.662 milyon TL istiraklerden 596.792 milyon TL tutarindaki ticari alacaklar hakkinda bilgiler ve grup sirketleri ile ticari/ticari olmayan iliskileri hakkinda bilgiler:
Fenis Aluminyum San.ve Tic.A.S., Fenis Holding A.S. bunyesindeki sirketler topluluguna dahil bir anonim sirkettin. Sermayesinin %84.90`i Fenis Holding A.S.`ne aittir. holding bunyesinde icerisinde istigal konulari alumimyum ekstruzyon urunleri olan uretici sirketler ile ic ve dis pazarlama sirketleri yeralmaktadir. Aluminyum ekstruzyon urunleri (cesitli sistemler butununde imal edilen profiller) ic pazarda Femas Fenis Aluminyum Urunleri A.S. (sirketin sermayesinde cuz`i bir ortakligi bulunmaktadir.) tarafindan, dis pazarda Fenis Dis Ticaret A.S. (sermayesinde sirketimizin istiraku bulunmaktadir.) tarafindan pazarlanmakta ve satilmaktadir. Ortaklardan (Femas Fenis Aluminyum Urunleri A.S.) 229.662 milyon TL alacak Sirketin aluminyum ekstruzyon urunlerinin ic pazarda satisindan kaynaklanan ticari maliyetteki alacagi olup, pesin esasli fiyatlar uzerinden ortagimiz Femas Fenis Aluminyum Urunleri A.S. `ne fatura edilmektedir. Ticari mahiyetteki alacagimiza Sirketin donemsel kredi maliyeti uzerinden faiz tahakkuk ettirilmektedir. Istiraklerinden (Fenis Dis Ticaret A.S.) 596.792 milyon TL alacak Sirketin aluminyum ekstruzyon urunlerinin dis pazarda satisindan kaynaklanan ticari mahiyetteki alacagi olup, tahsilat vadesi DAB (doviz alim bordrosu) tarihli oyup, tahsilat tarihi itibariyle tahakkuk eden kur farklari Sirketimize aittir. Satislar ihrac kaydiyla yapilmaktadir. Ticari mahiyetteki bu alacagimiza Sirketin donemsel kredi maliyeti uzerinden faiz tahakkuk ettirilmektedir. Diger grub sirketlerinden Terme Metal San.ve Tic.A.S. grup bunyesinde yeralan ikinci buyuk aluminyum ekstruzyon mamulleru ureticisidir. Sirketimizin bu grup sirketi ile de ticari iliskileri mevcuttur. Istiraklerden Epengle Dosemelik Kumas San.ve Tic.A.S. ile herhangi bir ticari/ticari olmayan iliski mevcut degildir. Istiraklerden Fenis Sistem ve Aksesuar A.S. grup bunyesinde yeralan, aluminyum estruzyon profillerinden cesitli yerli ve yabanci sistemler butunun aluminyum dograma ve aksesuar imalati yapan uretici bir sirkettir. Bu grup sirketi, agirlikli olarak yurtdisinda (Rusya Federasyonu, Turki Cumhuriyetler, Libya vbg.) ulkelerde aluminyum profilleri Sirketimiz tarafindan yapmaktadir. Diger grup sirketleri ile (Fenis Insaat A.S. ve diger) ticari veya ticari olmayan iliski mevcut degildir. Sirketimizin yukarida Diger Kisa Vadeli Alacaklar grubundaki "Ortaklardan Alacaklar" hesabinin detayinda anlatildigi sekilde Fenis Holding A.S. ile ticari olmayan (finansal) iliskisi mevcuttur." (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.