Fenis Aluminyum San.ve Tic.a.s. Genel Muduru Atillagezer: 1997, Fenis`in En Iyi Yiliydi.

20.01.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Fenis Aluminyum, 1997 yilinda gerceklestirdigi 13 bin ton ekstruzyon uretimini 1998 yilinda 16 bin tona cikarmayi hedefliyor. Uretim artisina yonelik yatirim yapan Fenis aluminyum, yatirimlara 1998 yilinda da devam edecek. 1997 yilinin Fenis Aluminyum Grubu icin, tum zamanlarin en iyi yili oldugunu soyleyen, Fenis aluminyum San.ve Tic.A.S. Genel Muduru Atilla Gezer, 1997 yilinda toplam 350 bin dolarlik yatirim yaptiklarini acikladi. Yatirimlarin ekstruzyon preslerinde ve elektrosatik byama unitelerinde gerecklestirildigini belirten Gezer, 1998 yilinda dokumhane ve ekstruzyon tesislerinde 600 bin dolarlik yatirim planlandigini bildirdi. Uretiminin yuzde 60`inin Avrupa ulkelerine ihrac edildigini kaydeden Gezer, 1998 yilinda 8 bin ton ihracat hedeflediklerini soyledi. 1997 yili Fenis aluminyum grubu icin uretim ve satis bakimindan tum zamanlarin en iyi yili oldu. Fenis aluminyum ve Terme Metal 13 bin tonluk bir uretim ve satis gerceklestirdi. Bu rakama en yakin deger 1996 yilinda 10 bin 300 ton olarak gerceklesmisti. Yaklasik yuzde 30`luk bir buyume yasandi. Bu satislarin yuzde 60`ini ihracat olustuyuro. IHracatin buyuk kismi da AB ulkelerine yapildi. Toplam ekstruzyon urunu ihracatinin yuzde 50`si Almanya ve civarina yapildi. Yaklasik dort yil once ISO 9000 belgesi aldik. Bunun disinda ekstruzyon ve yuzey islemleri ile ilgili Avrupa`da verilen tum kalite belgelerine sahibiz. almanya`da 1997 yilinda cikan bir belge var. Bu belgeyi Almanya`da bir cok firma almadi ama bizde var. 1997 yilinda yatirim yaptik. Dokumhanede homojonize tesislerini yeniledik. 1998 yilinda ergitme firinlari bolumunu yenileyecegiz. Dokumhane kapasitesini yuzde 100 arttiriyoruz. Gunluk 30 ton olan kapasiteyi 45 tona cikaracagiz. Preslerle ilgili bir yatirimimiz oldu. 1997 yilinda bir presimize bu sistemi uyguladik. 1998 yilinda iki presimizde de uygulayacagiz. Bu arada son 2.5-3 yilda daha onceden devam eden endustri muhendisligi calismalarini artirdik. 1998 yili hedeflerimiz daha yuksek. 16 bin tonluk bir uretim hedefi koyduk. Bu hedefi basarabilirsek iki yil onceki en iyi rekorumuzu yuzde 60 ile gecmis olacagiz. Yeni bir toz boya tesisi dusunuyoruz. Mekanik islemler dedigimiz delme, kesme islemlerini artirmak istiyoruz. Avrupa`da iscilik cok pahali. Turkiye`ye bu tur isleri daha fazla vermeye basladilar. Sadece ekstruzyon urun sattiginiz pek karli bir is degil. ama talep edilen urun uzerinde bir takim islemlerin yapilmasi katma degeri artiriyor. Bununla ilgili 700 metrekarelik ek tesis yapiyoruz. Bir aya kadar bitecek. Tesislerin icinde bir takim degisiklikler yaptik. (DUNYA-EK)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.