Financial Times'dan Putin ve Erdoğan yorumu

27.11.2015 - 14:24 | Son Güncelleme :
Financial Times'dan Putin ve Erdoğan yorumu | Genel Haberler

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'nin bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birbirlerinin kararlılıklarını sınadığını yazdı.

Gazetedeki haber Financial Times'ın İstanbul muhabiri Mehul Srivastava, Brüksel muhabiri Alex Barker ve Moskova muhabiri Kathrin Hille'nin imzalarını taşıyor.

Haberde uçak krizi sonrası Putin'in de Erdoğan'ın da, birbirlerinden özür bekledikleri ve birbirlerini suçladıkları belirtiliyor. Gelişmelerin, NATO'nun en büyük ikinci askeri gücü ile Avrupa'nın en büyük askeri gücünü karşı karşıya getirdiğine dikkat çekiliyor.

Haberin Devamı

##$HABER_1428154$##

BBC Türkçe'nin haberine göre, Putin ve Erdoğan'a atıfla, "Şimdi ikisi de diğerinin geri adım atmasını bekliyor" denmiş haberde. İki liderin de gerginliği azaltmak için önümüzdeki hafta BM İklim Zirvesi için gidecekleri Paris'te görüşebilecekleri de eklenmiş. 

Financial Times'taki haberden bazı satırlar şöyle: 

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

"Sayın Erdoğan Aralık ayında sayın Putin'e kırmızı halı sermiş, onu Ankara'daki 600 milyon dolarlık yeni sarayında ağırlamıştı. İki lider de, dışlanmış bir diğer siyasi kişilik olan eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'ye değer veriyor, onu ortak bir arkadaş olarak görüyorlardı. 

"Ancak Türkiye ve Rusya güçlü ticari ortaklar olsalar da, özel görüşmelerinde sayın Putin ve sayın Erdoğan birbirlerine pek de içten davranmıyorlar. İki lider arasındaki görüşmelere katılan emekli bir Türk diplomata göre Putin, Erdoğan'ın uzun konuşmalarından bıkmış görünüyordu. Erdoğan da Rusya'dan yapılan Ermeni Soykırımı'na yönelik açıklamaları hakaret olarak görüyordu."

Financial Times'a göre iki lideri karşı karşıya getiren son gelişme, Putin'in Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirmesi oldu. 

Gazete Türkiye'nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın devrilmesinde ısrarcı olduğunu, Putin'in ise son dönemde Esad'ı güçlendirme kararı aldığını vurguluyor. 

Haberin Devamı

'İKİ LİDER DE ÜLKELERİNDE POPÜLER'

Financial Times'ın dikkat çektiği bir diğer nokta da, Putin'in de, Erdoğan'ın da ülkelerinde popüler olmalı. 

Gazete Putin'in Rusya'daki popülaritesinin geçen ay en üst düzeye çıktığını, Türkiye'de de AKP'nin 1 Kasım'daki seçimden zaferle çıktığını hatırlatıyor. 

Haber, muhalif Rus lider Alexei Navalny'nin blog yazısından şu satırlarla noktalanmış:

"Nihayetinde Putin de Erdoğan da tatmin olmuş durumda. Biri Türk silahlarının zaferinden, Osmanlı İmparatorluğu'nun canlanmasından söz ediyor; diğeri ise derhal asimetrik yanıt verildiğinden, Rus İmparatorluğu'nun yeniden canlanması nedeniyle Batı'nın kölesi olmuş bir Türkiye'den. O Rus pilota ise çok yazık oldu. Acaba ne için öldü?"


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.011 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.