Finansbank Genel Müdürü Umut: Bir Veya Birden Fazla Bankaya Talip Olmak İçin Başvurduk

14.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



-Mali Yapımızın Gücü Ve İleriye Dönük Hedeflerimiz Ve Vizyonumuz Çerçevesinde Bir Veya Birden Fazla Bankaya Talip Olmak İçin Başvurduk` -Banka Tercihimiz Şu An İtibariyle Yok -Bankaların Hisselerinin Alınması İçin Herhangi Bir Empoze Gelmedi -Finansbank`In Yer Aldığı Fiba Grubu`Nun Yurtiçi Ve Yurtdışında Faaliyet Gösteren Zengin Bir Banka Ve Finans Şirketleri Portföyü Var

İSTANBUL (A.A) - 14.12.2000 - Finansbank Genel Müdürü Onur Umut, grup olarak gayet likit durumda olduklarını belirterek, En karlı bankalar arasındayız. Mali yapımızın gücü ve ileriye dönük hedeflerimiz ve vizyonumuz çerçevesinde Fon`daki bir veya birden fazla bankaya talip olmak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu`na başvurduk dedi. Onur Umut, Finansbank`ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesinde bulunan bankaların hisselerinin devralınabilmesi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu`na (BDDK) başvurma kararıyla ilgili olarak A.A muhabirine açıklamalarda bulundu. Umut, BDDK`ye bu aşamada Fon`daki bankalara ilgili olduklarını bildirdiklerini belirterek, Mali gücümüz onlar tarafından biliniyor. Daha sonra bankaları analiz ve teklif verme aşamasına gelinecek. Şu an itibariyle banka tercihimiz yok. Genel analiz sonucu, şu veya bu bankalara talibiz diye teklif vereceğiz. Ancak, alınacak bankada Finansbank`a değer yaratacak bir yapı olması lazım dedi.

-VERGİ AVANTAJI SAĞLAYACAK-

Satın alınacak bankalarla ilgili vergi avantajlarının da olacağını hatırlatan Onur Umut, banka hisseleri satın alınmasını yeni vergi düzenlemesi çerçevesinde vergi avantajı da yaratacak bir uyarlama içinde değerlendireceklerini kaydetti. Fiba Grubu bünyesindeki eski adı Türk Sakura Bank olan Fiba Bank`ın vizyonunun ayrı olduğunu belirten Umut, Fiba Bank`ın internet bankası olarak faaliyet göstereceğini, şubeleşmeyeceğini, ihtisas bankası olacağını kaydetti. Onur Umut, alınacak bankaların Finansbank bünyesinde olacağını bildirdi. Umut, ortaklığı düşünüp düşünmediklerine ilişkin ise, Şu an böyle bir birşey olacak demek doğru olmaz. Açık değil. Yapılacak değerlendirme çerçevesinde, bankalarla ilgili detaylara göre kararımızı oluşturacağız dedi. Onur Umut, bir başka soru üzerine de, Fon`daki bankaların durumunun talip olmaları açısından önemine değinirken de, Bankalar, ya içindeki sorunlar temizlenip teslim edilir ya da bir kısım sorunlarla teslim edilir ama bazı avantajlar sağlanır. Bunlar pazarlık konusu konular. Nasıl bir politika izleneceğini henüz bilmiyoruz. Bir görmemiz lazım. Nelerle karşılaşacağımız bilmiyoruz dedi. Finansbank Genel Müdürü Umut, Fon`daki bankaların alınması için kamudan herhangi bir talep gelip gelmediğine ilişkin soru üzerine de, Finansbank olarak bankaların alınması konusunda bize bir empoze gelmedi dedi.

-FİNANSBANK-

Genel Müdürlükten banka patronluğuna yükselen Hüsnü Özyeğin`in sahibi bulunduğu Fiba Holding ve Fina Holding, Finansbank`ın ana ortakları arasında yer alıyor. Finansbank, yılın ilk 9 ayında net karını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artırarak 58.6 trilyon liraya çıkardı. Bahreyn`de şubesi bulunan bankanın aktif büyüklüğü, geçen 12 ayda yüzde 111 artış kaydederek 976 trilyon liradan 30 Eylül itibariyle 2 katrilyon 61 trilyon liraya ulaştı.

-ZENGİN BANKA PORTFÖYÜ-

Fiba Grubu bünyesinde Finansbank`ın dışında, aralarında yurtiçi ve yurtdışında bankaların da bulunduğu birçok finans şirketi bulunuyor. Daha önceki adı Türk Sakura Bank olan Fiba Bank, grubun Türkiye`deki diğer bankasını oluşturuyor. Yurtdışında ise, İsviçre`de Finansbank (Suisse) S.A., Hollanda`da Finansbank (Holland) S.A., Rusya`da Finansbank (Moscow) Ltd., Fransa`da Banque Du Bosphore, Romanya`da Banca De Credit Industriel Si Comerciale SA faaliyet gösteriyor. FinansInvest, Finans Leasing, Fiba Factoring, Finans Deniz Leasing, Girşim Factoring finans piyasasında yer alan diğer şirketleri teşkil ederken, CU Hayat Sigorta A.Ş., Stop Mağazacılık A.Ş., Endi Tüketim Malları Tic. ve San. A.Ş., Gima Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Türk A.Ş. ve Marka Mağazacılık A.Ş. grubun diğer şirketleri arasında yer alıyor.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.