Fındıkta Iç Ve Dış Piyasa Fiyatı Yükseliyor

22.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

İç Ve Diş Piyasada Fiyat Yükseliyor -Findiğin Kentali Diş Piyasada 340 Dolari Aşarken, İç Piyasada 1 Milyon Liranin Üzerine Çikti -Trabzon Ticaret Borsasi Meclis Başkani Cirav: -Piyasada Yükseliş Sürececek -Yönetim Kurulu Başkani Hisoğlu: -Üretici Ürününü Kontrollü Getirmeyi Sürdürsün


TRABZON (A.A) - 22.11.2000 - Fındıkta, Ağustos ayından beri uygulanan istikrarlı politikalar sonucu iç ve dış piyasada fiyatlar yükselişini sürdürüyor. Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği`nin (FİSKOBİRLİK) 50 randımanlı kabuklu tonbul fındığa 1 milyon 100 bin lira fiyat vererek başlattığı ve peşin ödeme yaptığı piyasada, tüccar da fiyatını sürekli artırmayı sürdürüyor. Giresun yöresinde tüccarın alım fiyatı 1 milyon 100 bin liranın üzerine çıkarken, kaliteli fındıkta fiyat 1 milyon 200 bin liraya kadar ulaşıyor. Trabzon ve yöresinde hafta başına kadar 1 milyon liranın altında seyreden fiyatlar, Pazartesi gününden itibaren ilk defa 1 milyon liranın üzerine çıktı. Halen piyasada 1 milyon 10 ila 1 milyon 20 bin liradan alımlar yapılıyor.

FİSKOBİRLİK, 2000 yılı ürününden şimdiye kadar üreticilerden yaklaşık 92 bin ton alım yaparken, bunun bedeli olan yaklaşık 99 trilyon lirayı da peşin olarak ödedi. FİSKOBİRLİK yetkilileri, üreticilerin elindeki ürün bitene kadar piyasada alıcı olarak kalmaya devam edeceklerini açıkladılar. Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, yaptığı yazılı açıklamada, piyasada istikrarlı politikaların izlenmesi ile dengenin oluştuğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti: İstikrar devam ettiği sürece fiyatlardaki yükselişin sürmesini bekliyoruz. Dış piyasada sezon başında 300 doların altında olan standart naturel iç fındık fiyatları, son günlerde kentali (100 kg) 340 doların üzerine çıktı. FİSKOBİRLİK`in piyasada yer alması ve peşin ödeme yapmaya devam etmesi nedeniyle fiyatların düşmesinden söz edilemeyecektir. Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Hisoğlu ise istikrarın sürmesinden FİSKOBİRLİK ve tüccar kadar üreticininde payı olduğuna işaret ederek, Üretici ürününü piyasaya kontrollü olarak getirmeyi sürdürsün. Fiyatdaki yükselişin devam etmesini bekliyoruz. Aynı politikaların gelecek ürün döneminde de uygulanacağının açıklanması piyasanın geleceğini de olumlu etkileyecektir dedi. 2000 yılı ürününden üreticilerin elinde halen 150-200 bin ton arasında fındık bulunduğu tahmin ediliyor.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.