Ford`a 105 Milyon Dolarlik Kredi.

19.07.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ford Otosan,kocaeli`nde kurmakta oldugu yeni fabrikasinin yatirim ihtiyaclarinda kullanilmak uzere bir teminat mektubu ve ipotek olmadan 105 milyon dolarlik kredi aldi. Yaklasik 7 yil icinde ortalama yuzde 9.75`lik kupon faizi ile odenecek kredi icin J.P. Morgan bankasi araci oldu. ABD`li Fitch/IBCA tarafindan BBB degerlendirilmesi yapilan borclanma, Amerikan hukumetinin, Denizasiri Ozel Yatirim Kurumu `OPIC` tarafindan da politik risk sigortasi edildi. New York`ta onceki gun imzalanan 105 milyon dolarlik kredi anlasmasinin Turkiye icin cok onemli oldugunu vurgulayan Ford Otosan Finans Genel Mudur Yardimcisi Mehmet Barmanbek, konu hakkinda sunlari kaydetti: `Kocaeli`nde yapmakta oldugumuz yaklasik 600 milyon dolarlik projemizin 250 milyon dloarini dis kredi ile karsilayacagiz. Daha once Almanya`dan aldigimiz makine techizati icin 75 milyon dolarlik kredi almistik. Simdi de hicbir banka teminati, ipotek olmadan 105 milyon dolarlik krediyi 7 yil vadeli olarak temin ettik. Bu kredi Amerikan pazarindan Turkiye`ye ve Ford-Otosan`in projesine guvenilerek alinan bir kredidir. OPIC bu kredi anlasmasi sirasinda Ford-Otosan`in cevre konusundaki calismalari ve yatirimlari hakkinda detayli inceleme yapti. Ayrica OPIC, sermaye piyasasi programi cercevesinde ilk kez boyle bir kredi islemini sigorta ederek, bir turk sirketinin menkul kiymet ihracatina destek saglamistir.` Kocaeli`nde temelin atildigindan yaklasik bir yil gectigini, bu surede yaklasik 125 milyon dolarlik yatirim yapildigini vurgulayan Barmanbek, muhendislik harcamalari icin 30 milyon dolarlik kredinin yolda oldugunu, 2000 yilinda ise yeniden yaklasik 40 milyon dolarlik bir kredi almak icin hazirlik yapacaklarini ifadeetti. Kocaeli`ndeki fabrikada 2000 yilinda yeni For Transit`in, 2001 yilinda ise yuzde 95`i yurtdisina ihrac edilecek yeni ticari aracin uretilecegini belirten Barmanbek, `Bu kredi, dis piyasalarin Turkiye`ye olan guvenidir. Turkiye`nin problemi siyasidir. Eger mevcut hukumet iyi bir siyasi istikrar ortaya koyarsa bunlar duzelir` diye konustu. Kredinin 5 adet buyuk Amerikan firmasindan saglandigini belirten Ford Otomotiv AS butce ve Finansman Analiz Genel Mudur Yard. Davit Smith, kredi isleminin 6 ay gibi kisa surede tamamlandigini soyledi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.