Ford Otosan Genel Muduru ılkbahar: `99`da Ciromuz Yuzde5 Gerileyecek.

28.01.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Gectigimiz yil olumsuz ekonomik durum nedeniyle satislari yuzde 7 azalan Ford Otosan`in bu yilki cirosunde yuzde 5 gerileme beklenirken yurtici satislarinin 500 bin seviyesinde olacagi tahmin ediliyor. 1998 yilinin ilk 9 ayinda cirolarinin onceki yila gore yuzde 6 oraninda artis kaydettigini ifade eden Ford Otosan Genel Muduru Ali Ihsan Ilkbahar, gerek hukumet krizi gerek faizlerdeki yukseklik nedeniyle dorduncu ceyrekteki cirolarinin yine onceki doneme gore yuzde 32 geri kaldigini soyledi. `1998 yilinda onceki seneye gore yuzde 7 daha az satis yapildi` diyen Ikbahar `genel ekonomik durum, diger sektorlerdeki krizler bize de yansidi. 1999 yilinda ciromuz, 1998 yilina gore yuzde 5 gerileyebilir` dedi. Ekonomideki durgunlugun 1999 yilinin ilk uc ayinda duzelmesini beklemediklerini aktaran ilkbahar, `Ama ikinci uc aydan sonra duzelecek. Ikinci yarida ise gecen seneye gore daha iyi olacagina inaniyorum` dedi. Gectigimiz yil turkiye`de 480 bin adet arac satildigini belirten Genel Mudur Ilkbahar, bu yil 450 bin 500 bin adet arasinda satis yapilmasini beklediklerini soyledi. Kocaeli Golcuk Fabrikasi yatirimi icin yurtdisindan 100 milyon dolarlik, vadesi 7 yila kadar uzanan kredi aldiklarini ve 2000 yilinda deneme uretimine baslayacaklarini kaydeden Ilkbahar soyle konustu: `Fabrikanin maliyeti 550 milyon dolar. 1 Ocak 2000 yilinda deneme uretimimiz baslayacak. Nisan 2000`de ise hafif ticari vasita uretimine baslayacagiz. 2001 Agustos ayindan sonra da yeni urunlerimizin ihracatina baslamayi planliyoruz.` Yeni Ford Otosan Fabrikasi`nin 160 bin/yil kapasite ile calisacagini ve 4 bin kisiye istihdam olanagi saglayacagina deginen Genel Mudur Ilkbahar sunlari soyledi: `Bu proje ile sirketin bugunku is hacmi 2.5 kat artacak. Fabrikada toplam uretimin yuzde 67-747unu olusturan 80 bin ile 118 bin adetlik ihracat planliyoruz. Bu ihracattan 700 milyon ile 1 milyar dolar arasinda bir ihracat geliri elde edecegiz. Bu ihracat orani, Turkiye`nin tum ihracatinin yuzde 3`unu olusturuyor. 1997 yili yan sanayi haric toplam otomotiv ihracatinin ise 2 kati.` Fabrikanin cevreye duyarli uretim yapacagini ifade eden Ilkbahar, fabrika cercevesinde yapilacak sosyal tesisler ile cevredeki egitim kurumlarina da katkida bulunacaklarini sozlerine ekledi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.004 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.