Ford, Türkiye`de Rekor Peşinde

10.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Geçtiğimiz yıl Türkiye pazarında yaklaşık 50 bin araç satan Ford Otosan, 2000 sonunda bu rakamı 80 bin adetin üzerine çıkaracak. Türkiye`nin Ford`un Avrupa`da satış açısından bu yıl sonu itibariyle en büyük 6. pazarı konumuna yükseleceğini söyleyen Ford Otosan Satış ve Pazarlama Direktörü Jon Trautmon Gölcük`te yeni Transit üretiminin de Ocak 2001`de başlayacağını belirtti.


Geçtiğimiz yıl Türkiye pazarında yaklaşık 50 bin araç satan Ford Otosan, 2000 sonunda bu rakamı 80 bin adetin üzerine çıkaracak. Türkiye`nin Ford`un Avrupa`da satış açısından bu yıl sonu itibariyle en büyük 6. pazarı konumuna yükseleceğini söyleyen Ford Otosan Satış ve Pazarlama Direktörü Jon Trautmon Gölcük`te yeni Transit üretiminin de Ocak 2001`de başlayacağını belirtti. 2002`de Gölcük`te sadece Türkiye`de üretilecek modelin ihracatıyla birlikte Ford`un Türk ekonomisine katkısının yıllık 1 milyar dolara ulaşacağını söyleyen Trautmon, Gölcük`teki depremzedeler için yaptıkları 115 kalıcı konutun yarınki teslim törenine program değişikliği dolayısıyla Ford Başkanı Clay Ford`un katılamayacağını, yerine Ford Avrupa Başkanı Nick Scheela`nın geleceğini söyledi.


Geçtiğimiz yılın Ford Otosan için satışlarda Türkiye`de rekor bir yıl olduğunu hatırlatan Trautmon bu yıl sonuna kadar hedeflerinin toplam 82-83 bin araç satmak olduğunu söyledi. Trautmon, şöyle devam etti: Bunun 35 bini binek gerisi ticari araç olacak. 99`da binek pazarında yüzde 6.5, ticaride yüzde 7, toplam pazardaise yüzde 11.2`lik payımız oldu. Yaklaşık 15 bini binek toplam 50 bin araç sattık. Bu yıl payımız daha da artacak. Halen Kadıköy`deki fabrikada tam kapasite çalışıyoruz. 2000`de Focus`un da satışlarının yardımıyla Ford`un Avrupa bölgesindeki 19 ülkesinden öne çıktık. Hatta Ford`un Avrupa`da İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Fransa`dan sonra 6. büyük pazarı olacağız. Gölcük`te 2001 Ocak ayında yeni Transit`in üretimi başlayacak. 2001`de hem Kadıköy hem de Gölcük`te Transit üretimi yapılacak. 2002`de ise sadece Türkiye`de üretilecek ticari aracın imaline geçilecek. Şu anda Transit`te yılda 36 binlik üretim kapasitemiz var. Gölcük`te yeni aracın üretilmeye başlamasıyla Ford`un Türkiye`ye katkısı yılda 1 milyar dolarlık seviyeye ulaşacak. Buradaki tesislerde 4 bin kişi çalışacak. Eskişehir`deki Ford Cargo üretimi de devam edecek.


FORD CREDİT GENİŞLEYECEK;

Toplam pazarın gelecek yıl da 500 bin civarında olabileceğini, Ford`un yeni bir rekora imza atabileceğini de söyleyen Trautmon Ford Credit firmasının Türkiye`de bayilere yönelik toptan tüketici finansmanı verdiğini ifade etti. Firmanın önümüzdeki dönemde direkt tüketiciye yönelik çalışmalara da gireceğini kaydeden Trautmon halen Ford satışlarının yarısının tüketici kredisiyle yapıldığını vurguladı. Gölcük`te depremzedeler için yapılan 116 kalıcı konutun teslimatı törenine Ford Başkanı C.Ford`un gelemeyeceğini, yerine Ford Avrupa Başkanı Nick Scheela`nın geleceğini ifade eden Trautmon Ford Otosan`ın Gölcük için söz verdiği hastane, yüksekokulu tamamlayıp devrettiğini belirtti. Önümüzdeki yıl yeni Mondeo ve Fiesta Sport, yeni Focus versiyonlarını Türkiye`ye getireceklerini vurgulayan Trautmon Türkiye`de otomobil satışında alınan vergilerin hala Avrupa`daki en yüksek oranlar arasında olduğunu bunların azalmasıyla satışlar canlanacağını ve devletin vergi gelirinin artacağını öne sürdü. Trautmon Ancak buna halen soğuk bakılıyor. Ayrıca ithalata engel koymakla Türkiye bir yere gidemez çünkü Türkiye ihracatını ancak ithalatla destekleyecektir dedi. (DÜNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.