G-20 Toplantısı Başladı

25.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
-Toplantilarda Küreselleşme Temel Temayi Oluşturacak -G-20 Toplantilarinda G-7 Ülkeleri, Türkiye`Ninde Aralarinda Bulunduğu 11 Büyük Ülke, Imf-Dünya Bankasi Ve Ab Temsil Ediliyor.


MONTREAL (A.A) - 25.10.2000 - Berrak Kılıçoğlu - Sanayileşmiş ülkeler grubu G-7 üyeleri ile içlerinde Türkiye`nin de bulunduğu diğer büyük ülkelerden oluşan G-20 oluşumunun bakanlar düzeyindeki ikinci toplantısı Kanada`nın Montreal kentinde bugün başladı. Zirveye Türkiye adına Maliye Bakanı Sümer Oral, Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp ve beraberindeki heyet katılıyor. Kanada Maliye Bakanı Paul Martin`in dönem başkanlığını yaptığı G-20 toplantısının gündeminde, küresel ekonomik durumun incelenmesi ve ülkelerin mali krizler karşısındaki hassasiyetini azaltmaya yönelik alınacak tedbirler yer alıyor. Martin, konferansla ilgili daha önce basına yaptığı açıklamada, Montreal toplantısını, ``dünya ekonomisini, bütün ülkeler ve halklar yararına daha iyi duruma getirmek açısından`` çok iyi bir fırsat olarak değerlendirdi. Paul Martin toplantının amacının, daha güçlü ve yeryüzündeki bütün toplumlar için daha güvenli bir dünya ekonomisi yaratmak olduğunu söyledi.


TOPLANTILARDA ELE ALINACAK KONULAR;

Küreselleşmenin getirdiği sorunları çözümlemekkonulu toplantıda küreselleşmenin ekonomi ve toplumsal yaşam üzerindeki etkilerinin yarattığı huzursuzluk ele alınacak. Toplantının alt konu başlıkları ise söyle: ``Küreselleşme gelir eşitsizliklerini nasıl etkilemektedir? - Küreselleşme G-20 üyesi ülkelerde hangi politik sorunlara yol açmıştır? - Küreselleşmenin uluslararası kurumlara etkisi nedir?`` Oturumlarda genel olarak ülkelerin mali krizler karşısındaki hassasiyetini azaltma yolları 4 ayrı yönden incelenecek. Bunlar; uygun exchange (değişim) oranı belirlenmesi, ihtiyatlı dış borç yönetimi, özel sektörün ekonomik krizlerin çözümüne ve bunların önlenmesine katılımı, şeffaflık, veri iletişimi ve mali sektör politikaları gibi kilit konularla ilgili uluslararası kodlar ve kuralların yürürlüğe konması olarak sıralanıyor. Finansal krizlere karşı dayanıksızlığı azaltmaya yönelik alınan önlemlerin tartışılacağı toplantının ardından dönem başkanının bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. G-20 çerçevesinde, sanayileşmiş ülkelerin (ABD, Japonya, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve Kanada) yanı sıra Türkiye, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Hindistan, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika ve Güney Kore maliye bakanları ile merkez bankaları başkanları bir araya geliyorlar. Toplantılar IMF-Dünya Bankası ile Avrupa Birliği de temsil ediliyor.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
991 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.