Garanti`de `tatli Kazanc`.

12.01.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Garanti Bankasi ortaklarinintoplam 4.6 trilyon lira nominal degerli hisselerini satacaklarina iliskin eksik aciklamalari, hissede buyuk bir vurguna neden oldu. 8 Ocak Persembe gunu yapilan aciklamada, Dogus Insaat 3 trliyon lira nominal degerli toplam 6 milyar adet, Ayhan Sahenk ise 1.6 trilyon lira nominal tutarda 3.2 milyar adet hisseyi 3 ay icinde satacagini acikladi. Aciklamada soz konusu satisin tedavuldeki hisse miktarini artirici mahiyette oldugunu da belirtildi. Ancak bu aciklamada, satisin nerede yapilacagi belirtilmedigi icin, yurtici piyasada yapilacagi seklinde piyasaya cesitli gruplarca lanse edildi ve spekulasyon basladi. 9 Ocak Cuma gunu acilistaki yougn satislarla hisse, hizla dger kaybetmeye basladi. Satislar yogunlasirken, hisse 12 bin 250 liradan 11 bin lira ile tabana kadar geriledi. Bu noktada bazi gruplarin taban fiyattan yuklu miktarda alim yapmalari dikkat cekti. Borsanin sirketten detayli bilgi istemesinin ardindan gelen yeni aciklamada, yurtici piyasada bir arzin soz konusu olmayacagi satisin yurtdisi piyasalarda yapilacagi bildirildi. Ancak bu arada hissede oldukca yogun hareketler yasanmisti zaten. Ikinci aciklamanin saat 11. 00`de gelmesinin ardindan bu bilgiden haberdar oldugu ileri surulen grup, sabah aldigi hisseleri, piyasa alima gectiginde degisik araci kurumlardan 12 bin liradan satmaya basladi. Seans icinde hisse basina bin liralik kar etmis oldu. Ilk aciklamanin ardindan taban seviyelere gerileyen hissede Global Menkul Degerler 16 bin lot, Tacirler Menkul Kiymetler ise 11 bin lot ile belirgin olarak alim yapan araci kurumlar oldu. Bu sirada tek islemde 3 bin, 5 bin lot gibi yuklu alim yapildigi dikkat cekti. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.