Gecen Haftanin Populer Hisseleri.

01.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

DARDANEL GIDA: Finansal borclari yuzunden uzun sure bankalarla sorunlar yasadi. Son donemde bu sorunlarini cozen sirketin yeni atilimlar yapacagi ve ihracatini artiracagi ileri suruluyor. Ote yandan sirket Dr. Oetker markasiyla da uretim yapmaya baslayacak. Hissenin sert hareketler yapmasi ise tahtada bulunan gruba baglaniyor. Iddiaya gore tahtada bulunan grup, ust seviyeden satip, sonra alt seviyeden tekrar alim yapiyormus.
MUTLU AKU: Sanayi sektorune yonelik olumlu beklentilerin ve bu yil iicnde otomotiv sektorunde yasanacak canlanmanin sirketin satislarini artirmasi bekleniyor. Bu arada, tahtasinda uzun vadeli ve saglam kagitlara girmesiyle taninan unlu bir spekulatorun oldugu soyleniyor.
KARDEMIR (B): 1999 sonunda yuksek oranda zarar ackilayan sirketin, bu yil icinde yuksek makilyetli yatirimlari bulunuyor. Piyasalarda holding yapisina gececegi konusuluyor. Ayrica Filyos limani projesi bulunuyor. Bu yilin ilk ceyregindeki daha olumlu bilanco aciklamasi bekleniyor. A tipi kurucu hisselerini bir grubun ele gecirmeye calistigi iddia ediliyor. B ve D grubu hisselerinde ise unlu bir spekulatoru uzun zamandir pozisyon tuttugu belirtiliyor. Ote yandan sirketin bu yil icinde gitmesi beklenen yatirimlarin sirkete ek finansman yuku yaratacagi ve bunun bu yilki bilancolarini olumsuz yonde etkileyecegi soyleniyor. ayrica halka acilmasini takiben bitmek tukenmek bilmeyen ortak satislarinin da sirketin borsa fiyatini olumsuz yonde etkilediginin alti ciziliyor.
AKSIGORTA: Sigorta sektorunde pazar payinin artmasina paralel olarak prim uretimini artirmasi bekleniyor. Sektorun lideri konumunda. Yabanci ortakliga gidecegi yonundeki dedikodularla beraber, Anadolu Hayat`in yuksek fiyattan halka arzinin sirket hisselerini hareketlendirdigi belirtiliyor. Iddiaya gore Anadolu Hayat`in piyasa degeriyle karsilastirildiginda sirketin su anki degeri ucuz kalmis.
IZMIR DEMIR CELIK: Demir celik sektorunde onumuzdeki donemde olumlu beklentiler var. Sektor ortalamasina gore ucuz fiyatlarda oldugu iddia edilen hissenin prim yapma potansiyeli yuksek bulunuyor. Ayrica banka fonlarinin da hisseye talep gosterdigi belirtiliyor. Ote yandan sirketin bu yil icinde ikinci halka arz gerceklestirmek istedigi de borsa koridorlarinda konusuluyor.
ENKA HOLDING: Son donemde enerji ihalelerine yonelmesi hisselerine olan talebi artirdi. Ozellikle son donemde uc tane hidroelektrik santralini 17 yilligina almasiyla bu sektordeki agirligini hissettirmeye basladi. Ayrica son donemin en gozde ihalelerinden biri olan GSM ihalesine de katilacagi konusulmaya basladi.
TUPRAS: Son aciklamalara gore, sirket hisseleri tipki Is Bankasi`nin ozellestirilmesine benzer bir sekilde satilacak. Talep toplama yonteminin kullanilmasi bekleniyor. ayrica 20 Mart tarihinde yurtdisindaki yatirimcilara tanitim icin `roadshow`a cikacagi aciklandi. Ote yandan son petrol zamlariyla beraber sirketin kar marjinin artigi belirtiyor. Benzin fiyatlarindaki otomatik fiyatlandirmaya bagli olarak bu yil icerisinde enflasyonda beklenen dususten etkilenmeyecegi ve kar marjini yuksek tutacagi tahmin ediliyor. (PARA-BORSAMARKET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
995 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.