Geleceğin Büyük Uçağı A400M

15.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

-Airbus Military Şirketi, A400m İçin Motor Seçti -Türkiye`nin De Aralarında Bulunduğu Çeşitli Avrupa Ülkelerinin, Söz Konusu Ulaştırma Askeri Uçağından 225 Adet Sipariş Taahhüdünde Bulundukları Bildirildi -İlk Teslimat 2007 Yılında Yıpalacak

ANKARA (A.A)- 15.12.2000 - Airbus Military Şirketi`nin (AMC), geleceğin büyük uçağı (A400M) için teklif edilen motorların tam ve kapsamlı şekilde değerlendirilmesini takiben, bir Avrupa Konsorsiyumu ile müşterek geliştirilecek ve imal edilecek TP400`ün (uçak motoru) seçildiği belirtildi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş`den (TAI) yapılan açıklamada, 30 Kasım`daki motor seçimi sonrası, Tusaş Motor Sanayii A.Ş`nin (TEI) de ortaklığa katılım için davet edileceği ve programı yönetmek üzere bir ortak girişim şirketi kurulacağı vurgulandı. Bu arada Türkiye`nin de aralarında bulunduğu çeşitli Avrupa ülkelerinin, A400m Askeri Ulaştırma uçağından 225 adet sipariş taahhüdünde bulundukları bildirildi. İlk teslimat ise 2007 yılında gerçekleşecek. Verilen bilgiye göre, teknolojisi kanıtlanmış olan TP400, 10 bin şaft beygir gücünde ve turbo pervaneli. Motor, askeri amaçlı M88 göbeğini üç şaftlı, sivil uçak motor mimarisiyle birleştirmekte ve şartnamenin gereklerini tümüyle karşılıyor. Rolls Royce ve Turbobrop İnternational`dan iki ayrı motor teklifi alan AMC`nin sonunda, Rolls Royce, Snecma Moteurs, MTU Aero Egines, Fiataviao, İndustria de Turbobropulsores ve Techspace Aero firmalarının çalışmalarının bir sonucu olan TP400`e karar verdikleri ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: TP400 seçimi için, 3 muhtemel alternatif üzerinde yapılan kapsamlı inceleme sonuçlandırıldığı ve A400M`e hem teknik hem de ticari açıdan en iyi durumdaki motorun seçildiğini ifade eden Airbus Military`nin başkanı Alian Flourens, çok yönlü ve zorlu olan bu değerlendirmenin, sonucundan memnun olduklarını belirtmiştir. Açıklamaya göre, Batı dünyasında şimdiye kadar üretilen en güçlü turbo pervaneli motor olan TP400, Aerodinamik nitelikleri ile birleştirildiğinde, A400M`i, dünyanın en hızlı yeni nesil turbo pervaneli uçağı haline getirecek. Öte yandan A400M askeri ulaştırma uçağının, kurucu-müşteri ülkesi konumunda olan Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere, İspanya, Lüksemburg ve Türkiye, 225 adet uçağın sipariş taahhüdünde bulunmuş bulunuyor. Sözleşmenin 2001`in ilk yarısında imzalanması beklenirken, buna göre ilk teslimat 2007 yılında yapılacak.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.012 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.