Good Year`da Manzara Iyi.

20.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Good Year Genel Muduru RexHowe, Izmit ve Adapazari`nda yatirimlarini gelistireceklerini belirterek, `Turkiye Avrupa`nin en onemli yatirim bolgesi, yabancilar acisindan cok cazip` dedi. Good Year Turkiye Genel Muduru Rex Howe, Adapazari ve Izmit`teki fabrikalarinin 9.2 siddetinde depreme dayanikli yatirimlar oldugunu belirterek, Marmara Bolgesi`nde yasanan depremden yara almadiklarini soyledi. Howe, Izmit ve Adapazari`ndaki fabrikalarinda hasar olmadigini, ancak calisanlarin ve ailelerinin yasadigi dram nedeniyle uretimin 4 hafta uretim yapilmadigini kaydetti. Buralarin deprem bolgesi oldugunu yatirim oncesi belirleyerek, yatirimlarinda bunu dikkate aldiklarini belirten Howe, `Dolayisiyla deprem bizi korkutmadi, yatirimlarimizi baska bir yoreye tasimayi hic dusunmedik` dedi. Adapazari ve Izmit fabrikalarina yonelik ilave yatirim ve modernize calismalari icin 2 yil once yaptiklari 100 milyon dolarlik yatirima devam ettiklerini bildiren Howe, soyle konustu: `Biz 37 yildir Turkiye`deyiz. Adapazari ve Izmit fabrikalarimizda ozveriyle calisan bin 600 calisanimizin destegiyle bugunlere geldik. Depremde fabrikamiz zarar gormedi ama, calisanlarimiz ve ailelerinde magduriyet yasanmasi bizi mutsuz etti. Buna ragmen Good Year calisanlari bir haftada lastik sevkiyatina basladi. 4 haftada yeniden uretime gectik. Bu sorumluluk bilinci ve ozveriyi kim gosterebilir? Depremin ardindan bizi bolgelerine yatirima davet eden cok kisi oldu. Ama biz Adapazari ve Izmit`te yatirimlarimizi buyutecegiz.` Howe, Turkiye`nin yabanci sermaye yatirimcilari acisindan cok cazip bir alan oldugunu vurgulayarak, "Turkiye Avrupa`nin en onemli yatirim bolgesi` dedi. Turkiye`nin kendi pazari ve yakin bolgeleriyle yatirim, uretim ve satis cephesinden cok degerli oldugunu ifade eden Howe, Turkiye`de yaptiklari lastik uretimini, basta Avrupa olmak uzere Afrika, Ortadogu ve Orta Asya ihrac ettiklerini anlatti. Howe, Turkiye ile IMF arasinda suren gorusmeler ve Turkiye`nin AB`ye aday ulke statusu verilmesinin Turkiye`nin onemini daha da artirdigini dile getirdi. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.