Gümrüklere Tebdil-i Kıyafet

27.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Gümrük Müsteşarı Saygılıoğlu, tebdil - i kıyafetle, normal vatandaş gibi gümrük kapılarından girip çıkarak, gümrüklerdeki işleyişi denetleyecek.


Gümrük Müsteşarı Nevzat Saygılıoğlu, gümrüklerin de yolsuzluk ve kokuşmuşluktan payını aldığını belirtti ve gümrüklerdeki usulsüzlükleri önlemek için kapılara ani baskınlar yapacaklarını söyledi. ``Gümrükler de Türkiye gibi. Yani yolsuzluk ve kokuşmuşluktan onlar da payını almış`` diye konuşan Saygılıoğlu, gerek gümrükler, gerekse dış ticarete konu eşyaların depolandığı antrepoları da büyüteç altına aldıklarını kaydetti.


ANTREPORLER BÜYÜTEÇ ALTINDA;

Saygılıoğlu, bu çerçevede geçen hafta 80 gümrük müfettişi ve gümrük kontrolörü aracılığı ile tekstil ve akaryakıt depolanan 40 antrepoya aynı gün, aynı saatte ani baskın yapıldığını söyledi. Bu baskınlarda antrepodaki eşyanın envanter kayıtlarına uyup uymadığının tek tek kontrol edildiğini kaydeden Gümrük Müsteşarı, ``Baskında 4 antrepoda usulsüzlük tespit ettik. Yani antrepoların yüzde 10`u sakat çıktı. Bunlarla ilgili soruşturma sürüyor. Antrepolara yönelik bu tür ani baskınlar da sürecek`` dedi.


SAYGIOĞLUNDAN BASKIN;

Bundan sonra gümrükler için de 2 ayrı denetim yöntemini uygulamaya koyacaklarını vurgulayan Saygılıoğlu, bu konuda da şu açıklamada bulundu: ``Birinci uygulamada müfettiş ve kontrolörlerden oluşan denetim elemanlarımızı aynı anda belirlediğimiz gümrük kapılarına baskına göndereceğiz. Antrepolarda olduğu gibi gümrük kapılarında da tarih, yer, zaman önceden belirtilmeden aynı anda, ani kontroller yapılacak. Giriş - çıkışlara, sınır ticareti ve diğer dış ticaret işlemlerine bakılacak. İkinci uygulamada sivil personel görev yapacak. Gümrük elemanları, sivil kıyafetleriyle kapılara gidecek. Normal bir vatandaş gibi kapıdan giriş - çıkış yapacak. Bu denetime tebdili kıyafetle ben de katılmayı düşünüyorum. Bir kapıdan çıkıp, 2 - 3 saat sonra başka bir kapıdan girmeyi planlıyorum. Bu şekilde, işlerin nasıl yürüdüğüne bizzat bakacağız.``
(FİNANSAL FORUM)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.