Gumussuyu Hali Genel Muduru Atilla Alptekin: Karimizdanfedakarlik Yaparak Uretim Ve Satisimizi Artirdik.

19.11.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Gumussuyu Hali Genel Muduru Atilla Alptekin sirketin karindan fedakarlik yaparak uretim ve satis miktarini artirdigini soyledi. Alptekin bu yilin dokuz aylik doneminde gerceklestirdigi uretim ve satis miktarinin gecen senenin ayni donemine oranla arttigini dile getirerek bu gelismeyi karliliklarindan fedakarlik yaparak sagladiklarini belirtti. Alptekin, ozellikle yurticinde duvardan duvara halida dis rekabetle karsikarsiya kaldiklarini kaydetti. Parca halida ise yurticinde talebi asan bir arz olustugunu vurgulayan Alptekin bu konuda sunlari soyledi: `Kucuk ureticiler arasinda kayitdisi ekonomi var, pazar payimizi bunlara ragmen koruyabilmek icin fiyatlarimizda indirim yapmak zorunda kaldik. Bu durum bizim karliligimizi negatif etkiledi, ama pazar payimizda artis kaydedildi. Yilin ilk dokuz ayinda dokuma hali uretimimizde gectigimiz yila nazaran metrekare olarak yuzde 14 oraninda bir artis var. Duvardan duvara da yuzde 45, kece hali da da yuzde 26 artis saglandi. Satislarimizda ise toplam yuzde 44 oraninda bir artis gerceklesti. Satislarimizin icinde ithal ve stoklarimizda bulunan halilarin satislari da bulunuyor.1998/9 aylik donemde 285 bin metrekare ithal hali satisi gerceklestirdik. Bu rakam yil sonuna kadar 450-500 bin metrekareyi bulacaktir.` Alptekin sirketin yatirimlari konusunda da su bilgileri verdi: `1997 yilinda 7 milyon dolar tutarinda yatirim yapildi. 1998/9 ayin sonunda ise yatirim masrafimiz 3 milyon dolar civarinda. Bu rakam sene sonuna kadar 4 milyon dolara kadar ulasacak. Yatirimlarimiz urun cesitlendirmesini, renk ve desen tasariminin bilgisayar destegi ile daha verimli ve etkin hale getirilmesini, yine bilgisayar destegiyle uretim kontrolunu, ozellikle uretimde desen degisimine hiz, esneklik kazandirilmasini, stok kontrolunun otomasyonunun yani sira iplik kalitesinin islahina, yeni dokuma teknolojisine ve duvardan duvara halida kapasite artirirmina yoneliktir. Iplik kalitesi icin yapilan iplik makinelerine, iki yeni dokuma tezgahi aldik. duvardan duvara halida da kapasite artirimina yoneli iki makina ilave ettik, yil sonuna kadar bir makina daha ilave edilecek. 1999 yilinda da kapasite artirimina yonelik yatirimlarimiz devam edecek. Bunun disinda, insana yonelik ve pazarlama alaninda yatirimimiz var.`
Sene sonuna kadar showroom sayisini 5`e cikarmayi planladiklarini dile getiren Gumussuyu Hali Genel Muduru Atilla Alptekin 1999 yilinda da 15 showroom acacaklarini soyledi. Alptekin Besyuzevler`de, Salihli`de showroomlar actiklarini belirterek, `yil sonuna dogru birer tane de Biga ve Corlu`da acacagiz. Boylece yil sonuna kadar 5 tane showroom acmis olacagiz. Onumuzdeki yil bu sayiyi 15`e cikarmayi tasarliyoruz. Bu showroomlardaki satislari ise dukkan basina 30 bin dolar olarak tahmin etmistik. Ama bu rakamlarin da uzerinde satis gerceklestirdik. Su andaki ilk hedefimiz ic pazara ulasamadigimiz kesimlere ulasmak, halimizi daha iyi sergileyebilmek icin pazarlama agimizi daha iyi gelistirmek` dedi.
Ciro olarak yuzde 15 oraninda buyume gosterdiklerini de ifade eden Alptekin sene sonu itibari ile 19 trilyon ciro hedeflediklerini soyledi. Alptekin, urunleri gecen seneye oranla daha ucuz fiyata sattiklarini ve krizi mal satarak atlattiklarini vurgulayarak, bu durumun sirketin pazar payinda buyuk oranda artis sagladigini ifade etti. Yine 1998 yili sonunda 20 milyon dolar ihracat hedeflediklerini soyleyen Alptekin sozlerine soyle devam etti. `Sene sonuna kadar 20 milyon dolar ihracat hedefledik. Bu sene icin 22 milyon dolar ihracat hedeflemistik, fakat ihracat hedefimizin 2 milyon dolar kadar gerisindeyiz. Global kriz nedeni ile Uzakdogu ve Arap Yarimadasi`ndaki pazarimiz daraldi. Ama buna karsilik Amerika ve Avrupa`ya olan ihracatimizda bir artis gerceklesti. Ihracatimizin ciro icindeki payi 1/3 oraninda. Ithalatimiz icin ise 14 milyon dolarlik bir kaynak ayrildi.` Dunyada, ilk 100 hali ureticisi arasinda 79, Avrupa`da ise 50. olduklarini ifade eden Alptekin parca hali uretimi de dahil her uc haliyi birden ureten ve Turkiye`de kalite belgesi alan tek hali ureticisinin `Gumussuyu Hali` oldugunu sozlerine ekledi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.