Gundemdeki En Populer Hisseler.

26.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

PETKIM: Sektor olarak hem verim, hem de fiyat acisindan petro- kimya urunleri dunya capinda yaygin bir kullanim alanina sahip. Bu nedenle arastirma uzmanlari, sektorde faaliyet gosteren Petkim`in gelecekte cok daha verimli olacagini soyluyorlar. Sektorun gelisme potansiyelinin yuksekligi ve ozellestirme beklentileri goz onune alindiginda Petkim hisselerinin cazip olduguna da dikkat cekiliyor. Ote yandan sirketin ozellestirilme kapsamina alinmasindan bu yana hicbir yatirim yapilmamis olmasi ve eski teknolojiyle calisiyor olmasi dezavantajlari olarak goruluyor.
TUPRAS: Sirketin ozellestirme calismalari devam ediyor. 750 milyon dolarlik satisin planlandigi halka arza, sadece yurticinden 500 milyon dolarlik talep geldigi soyleniyor. Ic piyasada petrol ihtiyacinin onemli bir kismini karsilayarak tekel konumunda bulunan sirket, otomatik fiyatlandirma sistemine gecilmesi ile beraber yuksek oranda kar acikladi. Halka arz fiyatinda son 15 gunluk fiyat ortalamasinin baz alinacak olmasinin ve kucuk yatirimciya bir dizi kolaylik saglanacak olmasinin hissenin cazibesini artirdigi belirtiliyor. Ancak bazi arastirma uzmanlari fiyat acisindan Tupras`in borsadaki fiyatinin olmasi gereken degerde bulundugunu, gerek halka arzdan gerekse borsadan alim yapacaklarin uzun vadeli dusunmeleri gerektigine dikkat cekiyor.
TURK HAVA YOLLARI: 1999 yil sonu bilancosunda 70.33 trilyon lira zarar acikladi. Yilin son ceyreginde ozellestirilmesi planlanan sirketin, uluslararasi emsalleriyle kiyaslandiginda ucuz oldugu dile getirilirken, bazi uzmanlar piyasa degerinin cok yuksek oldugunu ileri suruyor. Ote yandan uluslararasi hava yollarinin sirkete talip olmasinin gelecekle ilgili beklentilerini kuvetlendirdigi belirtiliyor. Ote yandan cok az bir bolumunun halka acik olmasinin tahtada sert hareketlere neden olabilecgine dikkat cekiliyor.
EREGLI DEMIR CELIK: Kur farklari ve global kriz nedeniyle son yilalrda zarar eden Eregli`nin aslinda sadece karlilik kistasiyla degerlendirilmemesi gerektigini belirten arastirma uzmanlari, sirketin yeni biten 1.5 milyar dolarlik KAM projesi ve yeniden kurulum acisindan degerlendirildiginde piyasa fiyatinin olmasi gerekenden yuzde 50 daha dusuk oldugunu belirtiyorlar. Ayrica duzelme gosteren mali yapisi, bitmekte olan yatirimlari, ic piyasada tekel konumda olmasi ve ozellestirme nedeniyle kamu hisseleri arasinda en fazla onerilen hisse olarak dikkat cekiyor.
ALTINYUNUS CESME: Son gunlerde turizm sektorune yonelik olumlu aciklamalar borsadaki turizm sirketlerinin hisselerini hareketlendirdi. Ancak sirket hisselerinin yorede ikamet eden unlu bir spekulator tarafindan daha onceden toplattirildigi ve simdi fiyatin yukari cekilmeye calisildigi yonunde soylentiler de dikkat cekiyor.
SONMEZ PAMUKLU: Tekstil sektorunde faaliyet gosteren kurulusun gecen hafta yuzde 100 bedelli, yuzde 1900 bedelsiz sermaye artirimina gidecek olmasinin tahtaya talep getirdigi belirtiliyor. Tahtanin sig olmasina dikkat cekiliyor.
SONMEZ FILAMENT: Yuzde 100 bedelli, yuzde 600 oraninda da bedelsiz sermaye artirimi aciklayan sirketin, Sonmez Pamuklu ile ayni beklentilere sahip oldugu belirtiliyor.
EGE SERAMIK: Teknik ve temel acidan ucuz kaldigi yonundeki degerlendirmelerle hissenin talep gordugu ileri suruluyor. Ayrica onumuzdeki donemde insaat sektorunde beklenen canlanmanin hem sirketin karliligini hem de hissenin degerini olumlu etkileyebilecegi soyleniyor.
BORUSAN YATIRIM: Sirketle ilgili soylenti, beklenti ve gelismelere her hafta bir yenisi ekleniyor. Baku-ceyhan boru hatti ihalesinin en buyuk adayi olarak gosterilen sirketin, boru hattinda ki teknik problemlerin halledilmesiyle hareketlendigi belirtiliyor. Diger yandan son donemde yuksek oranda prim yapan hissenin, cok pahali oldugunu soyleyenler de az degil. Sirketin sermaye artirimi ve temettu verme beklentisi olduguna da dikkat cekiliyor.
MENSA MENSUCAT: Sirket yuzde 400 bedelli sermaye artirimini gecen hafta icinde gerceklestirdi. Bu beklentiyle spekulatif sekilde deger kazandigi iddia edilen hissenin, sert hareketleri tahtada bulunan spekulatorun mal cikmasina baglaniyor. Ote yandan hisselerin baska bir grup tarafindan alttan toplandigi ileri suruluyor. Ayrica sirketin piyasa degerinin, gercek degerine gore ucuz oldugu da bir baska iddia. Sirket yonetimi de bu yil icerisinde surpriz oranda kar aciklayacagini belirtiyor.
BOLU CIMENTO: Yuzde 24.44 oraninda bedelsiz hisse senedi seklinde temettu vermesi beklenen sirketin hisseleri gecen hafta prim yapti. Ayrica sirketin tam deprem bolgesinde olmasinin yilin ikinci yarisinda satislarina yansiyacagi soyleniyor. Konum itibariyle uygun yerde olan sirketin kapasitesinin de yeterli oldugu belirtiliyor.
MARMARIS ALTINYUNUS: Turizm sektorunde faaliyet gosteren sirketin tahtasinda bu yilki olumlu beklentilerin satin alindigi kaydedilirken, spekulatif hareketlerin varligina da dikkat cekiliyor. (PARA-BORSAMARKET)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.