Hafta Boyunca Trendi ıs Bankasi Senetlerindeki Islemlerbelirledi.

18.05.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Gectigimiz hafta borsaya Is Bankasi C senetleri yon verdi. Is Bankasi C senetlerine gelen talep ve haftanin ikinci gunu gerceklestirilen Hazine ihalesi sonuclari piyasada alimlara neden oldu. OIB`nin THY`ye ait kamu hisselerinin ozellestirilmesi icin sekiz yabanci kuruma davetiye gondermesi de kamu senetlerinde alimlari sagladi. Fakat ozellikle siyasi gelismeler borsada satislara neden oldu. Hafta ortasinda da Is Bankasi C senetlerine gelen satislar ile dusus egilimini surduren borsa kamu ve banka sektorune gelen alimlar ile tekrar yukselis trendine girdi. Ote yandan bilanco bazinda kagit degisimlerinin yasandigi gozlendi. Haftanin son iki gununde Is Bankasi C onderliginde yasanan kar satislari ve satislarin genele yayilmasi endeksin 4200`deki destegini kirmasina yol acti. Cuma gunu borsada gerceklesen teknik bir ariza nedeniyle seans 40 dakikalik eksik bir zamanla kapandi. Hafta sonunda yapilacak olan Basbakan Mesut Yilmaz ve Deniz Baykal gorusmelerinin piyasada teirginlik yaratmasi dususu destekledi. Boylece gecen hafta hisse senetleri yuzde 1.74 oraninda deger kaybetti. IMKB ulusal 100 endeksi 4210 puandan 73 puan deger kaybederek 4137 puandan, sanayi endeksi 3445 puandan 6 puan duserek 3439 puandan, mali endeks 5274 puandan 140 puan gerileyerek 5134 puandan kapandi. Boylece sanayi grubu hisseleri ortalama yuzde 0.17 oraninda, mali grubu hisseleri ise yuzde 2.65 oraninda deger kaybetti. Ulusal Pazar`da toplam islem hacmi 638 trilyon 347 milyar 40 milyon liradan yuzde 4.09 oraninda yukselerek 664 trilyon 456 milyar 72 milyon liraya yukseldi. Bilesik endeks hafta icinde en yuksek 4372, en dusuk 4128 puani gordu. Islem hacmi en yuksek hisse senedi siralamasinda Tpuras yine basi cekerken bunu sirasiyla Is Bankasi C, Dogan Holding, Ihlas Holding, Eregli Demir Celik, Koc Holding, Akcansa, Medya Holding, Cukurova Elektrik, THY, Kordsa, EGS Gayrimenkul, Efes Holding, Milpa ve EGS Ticaret izledi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.010 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.