Hafta Primli Kapandi...

09.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Haftanin ilk gunu borsadaMart ayi enflasyon rakamlari, GSM ihaleleri ile ilgili sonuclar, Carsamba gunu yapilacak Anayasa degisikligi ikinci tur oylamalarina yonelik beklentiler etkili oldu. Borsanin siyasete endekslendigi uzmanlar tarafindan belirtilirken, cumhurbaskanligi konusunda liderlerin uzlasma saglayamayisi piyasada belirsizlik yaratti. Gun sonunda hisse senetleri ortalama yuzde 1 oraninda deger kaybederken Ulusal-100 endeksi gunu 159 puan kayipla 15 bin 920 puandan tamamladi. Sali gunu ise bir onceki gun aciklanan Mart ayi enflasyon rakamlarinin piyasa beklentilerinin altinda gelmesi ve liderler zirvesinde Anayasa degisiklik oylamalarinin hukumet krizi yaratmayacagi aciklamalari borsada alimlara neden oldu. Ulusal-100 endeks, bir onceki gunun kapanisina gore 455 puan artisla 16 bin 216 puandan kapandi. Islem hacmindeki yukselis dikkat cekiciydi. Bir onceki gun 389 trilyon 887 milyar civarinda olan toplam islem hacmi 537 trilyon 698 milyar 202 milyon liraya yukseldi. Carsamba gunu Anayasa degisikligi paketinin ikinci tur oylamasina iliskin endiselerden kaynaklanan satislar gozlendi. Hisse senetleri ortalama yuzde 2.17 oraninda deger kaybederken, Ulusal-100 endeks 353 puan gerileyerek gunu 15 bin 863 puandan kapatti. Toplam islem hacmi ise 453 trilyon 284 milyar duzeyinde gerceklesti. Hafta basindan beri satislarin hakim oldugu borsada Persembe gunu alimlar etkili oldu. Cumhurbaskanligi seciminin hukumet krizine sebep olmayacagi gorusu ve faizlerin gerilemesiyle borsada alimlar gozlendi. Ulusal-100 endeksi bin 53 puan artarak 16 bin 916 puandan gunu tamamlarken hisse senetlerindeki getiri ortalama yuzde 6.64 seviyesinde gerceklesti. ISlem hacmi ise 656 trilyon 869 milyara yukseldi. Cuma gun icinde maksimum 17 bin 126 puani gormesine ragmen, bu noktadan gelen kar realizasyonlari endeksin gevsemesine neden oldu. Ulusal-100 endeks gunu 16 bin 900 puandan tamamlarken hisse senetleri ortalama binde 1 deger kaybetti. Iki seansta toplam 549 trilyon 900 milyarlik islem hacmi gerceklesti. Haftayi 950 puan artisla kapatan borsanin onumuzdeki hafta Carsamba gunu aciklanacak GSM ihalesi ve Tupras`in halka arzi sonuclari dogrultusunda hareket etmesi bekleniyor. Bununla birlikte Cumhurbaskanligi secimiyle ilgili dugum cozulene kadar endeksin yatay ve dar bir aralikta seyredecegi yorumu yapiliyor. (BORSAMATIK)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.