Haftanin Son Gunu Elektrik Ihalelerinin Iptaledilmesi Faizlerin Yukselmesine Neden Oldu.

13.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Pazartesi gunu piyasanin en likit kagidi olan 21/02`ler, yuzde 38.03 ile bir onceki hafta cuma gunune gore 0.23 puan yukseldi. IMKB repo piyasasinda gecelik faiz yuzde 39.00-47.00 araliginda hareket ederken, ortalamasi yuzde 43.25 olarak gerceklesti. Gecelik repo fazi, 7.39 puanlik bir yukselis yapti. MB TL piyasasinda ise gecelik faiz ortalamasi yuzde 43.50 ile 13.57 puan yukseldi. MB TL piyasasinda ise gecelik faiz gunicinde yuzde 41.50-50.00 araliginda dalgalandi. MB haftalik repo ihalesi ile piyasayi 450 trilyon lira fonlarken, bankalarin kullandigi gun ici limit miktari da 74.5 trilyon liraya ulasti. Sali gunu ise siyasi alandaki olumsuz haberlere tepki vermeyen bono piyasasi, cuma gunu yapilan Hazine ihaleleri ve hukumetin uyguladigi ekonomik programin ilk ceyrekteki sonuclarina dair iyimser beklentilerin etkisiyle yonunu tekrar asagi cevirdi. Onceki gun ayni valorlu islemlerde yuzde 38 seviyelerinde hareket eden 21/02`ler, gunu yuzde 37.24`den tamamladi. 21/02`ler yarin valorlu islemlerde ise yuzde 36.80 seviyesine kadar dustu. MB`nin acikladigi para programina gore devaluasyon oraninin nisan ayinda yuzde 1.7`ye cekilecek olmasinin da bilesiklerdeki dususu destekledigi soylendi. Fon yoneticileri, ekonomiye yonelik genel iyimserligin devam ettigi piyasada, bilesiklerin mart ayinda yuzde 35 seviyelerini test edebilecegini belirtti. Carsamba gunu bono piyasasinda kar satislari etkili oldu. Nisan ayiyla birlikte devaluasyan hizinin dusecegi ve ikinci uc aylik donemde ekonomik gostergelerin daha iyi cikacagina iliskin olumlu beklentiler bayramdan sonra yabanci girislerinin beklenmesi ile alima gecen bono piyasasinda kar realizasyonlari goruldu. Bankacilar, piyasanin bayrama pozisyon alarak girdigini kaydetti. Persembe gunu yuzde 36 seviyelerinde dengelenen bono piyasasi, Hazine ihalelerinin sonuclarini bekledi. Hazine`nin cuma gunu yaptigi itfasindan 745.4-1145.4 trilyon az borclanacak olmasindan dolayi dusus egiliminde hareket eden piyasa, gune yine alicili basladi. Sabahleyin yuzde 35.80 duzeyini goren 21/02`ler, bu bolgeden gelen kar satislarinin etkisiyle hafif yukseldi. Ancak hem gecelik faizlerin dusuk seyri, hem de ekonomiye dair genel iyimserlikten dolayi piyasada yogun bir satis baskisi olusmadi. (DUNYA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.