Halka Acilmaliyiz.

03.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ziraat Bankasi Genel Muduru OsmanTunaboylu: Bankacilik sektorunun rehabilitasyonuna paralel olarak, banka ozerklestirilip halka arz edilmeli. Ziraat Bankasi da bankacilik sektorunun rehabilitasyonu programina hazirlaniyor. Genel Mudur Osman Tunaboylu, bankanin kendi yasasina sahip olmasi ve ozerk bir hale getirilmesi gerektigini belirterek, "Ziraat Bankasi`nin uluslararasi bir banka olabilmesi ve rekabet edebilir yapiya getirilebilmesi mumkun olacak" dedi. Ziraat Bankasi Genel Muduru Osman Tunaboylu, ekonomi muhabirleriyle yaptigi sohbet toplantisinda Ziraat Bankasi`nin gorev zararlarinin bu yil sonunda 6.2 katrilyon liraya ulasacaginin tahmin edildigini soyledi. 2000`den itibaren gorev zararlari icin farkli bir uygulama baslatilacagina dikkati ceken Tunaboylu, gorev zararlarinin devlet tarafindan meydana geldigi yil icinde finanse edilecegini ve banka uzerinde yuk birikmesine engel olunacagini soyledi. Tunaboylu, gecmis yil gorev zararlarinin ise zamana yayilarak tasfiye edilmesinin planlandigini belirterek, "Bu kanama acilen durdurulmali" diye konustu. Tunaboylu, gorev zararlarina iliskin duzenlemenin ardindan Ziraat Bankasi`nin uluslararasi rekabete acik bir banka haline getirilebilmesi icin kendi yasasina sahip olmasinin sart oldugunu soyledi. Ziraat Bankasi`nin anonim sirket statusune getirilerek halka acilmasi gerektigini vurgulayan Tunaboylu, boylece yonetimin ozerklestirilerek, banka personelinin devlet personel rejimi kapsamindan cikartililacagini kaydetti. Tunaboylu, verimliligin artirilarak rekabetin saglanabilmesi icin sube ve personel sayisinin azaltilmasi gerekliligine de isaret etti. Tunaboylu, bin 289 subeye sahip bankada sube sayisinin bazi bolgelerde sube birlestirilmesi, bazi bolgelerde de mobil subelerle hizmet verilerek maliyetin azaltilmasi yoluna gidilmesinin planlandigini ifade etti. Devlet Personel Rejimi`ne bagli personel calistiran ve verimlilige gore ucret uygulayamayan banka, eleman tutmakta zorlaniyor. Lisansustu uzman yetistirme merkezinde bugune kadar 11 bin 300 kisiye egitim veren Ziraat Bankasi bu elemanlarin ancak 550`sini bunyesinde tutabildi. Iki yil zorunlu hizmet sartina karsin, bu merkezden mezun olanlar 5 milyar liralik tazminatlarini odeyerek ozel sektore gidiyor. Ziraat Bankasi, deprem nedeniyle bugune kadar 20 trilyon liralik kredi ertelemesi ve yeni kredilendirme gerceklestirdi. Banka, deprem yardimlarina da en yuksek Hazine faizi uzerinden faiz uyguluyor. Ayrica deprem nedeniyle 250 milyar lira bagista bulundu. Banka personeli de 126 milyar liralik bagis yapti. Bu arada, depremden etkilenen banka personeli icin yine kendi personeli kanaliyla 386 milyar lira destek verdi. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.006 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.