Haziranin Lideri Borsa.

02.07.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Basbakan Mesut Yilmaz ile CHPlideri Deniz Baykal arasinda secim konusunda varilan anlasma, borsa yatirimcisiningecen ayi karla kapatmasini sagladi. Haziran ayinda yatirimcisina yuzde 10 kazandiran borsanin, iki lider arasindaki uzlasmanin gerceklestigi haziran ayinin ilk gunlerindeki getirisi bir ara yuzde 16.3`e yukseldi. Yilin ilk alti ayi itibariyle borsanin getirisi ise yuzde 18.8 duzeyinde gerceklesti. Ilk alti aydaki dusuk getirisine ragmen borsason bir yilda yatirimcisina yuzde 120.8`lik super bir getiri sagladi. Haziran ayinda mevduat, borsadan sonra en cok kazandiran yatirim araci oldu. Haziran ayi basinda acildigi varsayilan uc ay vadeli tasarruf mevduati hesaplari yuzde 5.7, alti ay vadeliler yuzde 6. 1, bir yil vadeliler deyuzde 6.9 faiz kazandirdi. Yilbasinda acilan uc ay vadeli mevduat hesaplarinin ilk alti aydaki getirisi yuzde 38, alti ay vadelilerin yuzde 37.3 olurken bir yil vadeli mevduatin alti aylik getirisi yuzde 41.2 olarak hesaplani. Doviz piyasasinda ise en yuksek getiriyi yuzde 5.8 ile sterlin elde etti. Dolarin hazirandaki getirisi yuzde 3.5, markin getirisi de yuzde 2.1 duzeyinde olustu. Japon Yeni yuzde 3, Hollanda Florini yuzde 2.2, Fransiz Frangi yuzde 2.1, Isvicre Frangi da yuzde 0.9 kazandirdi. Ocak-haziran donemi itibariyle dolarda yuzde 29.1, markta yuzde 28.1`lik getiri olustu. Sterlin ise yuzde 30`luk getirisiyle ilk alti ayda en fazla kazandiran doviz oldu. Altin gecen ay yuzde 4.4`luk kazanc sagladi. Ocak-haziran doneminde yuzde 32.2 oraninda kazandiran altinin, son bir yildaki getirisi de yuzde58.6 oldu. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.