Hisselere Bedelsiz Prim.

10.03.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Subat ayindaki buyuk cikisinardindan 4.000 direncine takilan IMKB`nda aciklanan bilancolar da krizin golgesinde kalirken, yuksek oranda bedelsiz sermaye artirim karari alan sirketlerin hisse senetlerinde onemli hareketler gozleniyor. Sirket genel kurullarinin yapildigi mart ayinda alinan sermaye artirim kararlari cercevesinde hisselerin onemli bir kismi bolunurken, bilanco ve sermaye artirim kararlari cercevesinde kagit bazinda hareketler de artiyor. Eregli orneginde oldugu gibi bedelli sermaye artirim kararlari alan sirketlerin hisselerinde dususler gozlenirken, sermayesini yuksek oranda bedelsiz artiran sirket hisselerinde ise kisa donemde hizli cikislar yasaniyor. Petkim`de bilancoya sermaye destegi 1997 yilinda 33.9 trilyon lira olan net kari gectigimiz yil yuzde 35 azalarak 21.8 trilyon liraya gerileyen Petkim, almis oldugu sermaye artirim karariyla hisselerdeki dususu engelledi. sermayesini yuzde 3.800 oraninda bedelsiz artiran Petkim`in hisse senetleri 25 Ocak-4 Martt arihleri arasinda donemde yuzde 125`lik deger artisiyla 117 bin 500 liradan, 265 bin liraya kadar yukseldi.
EGS Egeser basdondurdu: Almis oldugu bedelsiz sermaye artirim karariyla bolunmeden once cok hizli fiyat hareketlerine sahne olan EGS Egeser Giyim, 7 Ekim-9 Kasim tarihleri arasinda yuzde 167 oraninda deger kazanirken, daha sonra gelen sert satislarla gevsedi. Gectigimiz yilin en volatil hisse senetleri arasinda yer alan ve sirket hakkinda ortaya atilan `konkordato` soylentileriyle calkalanan Raks Elektronik yuzde 2000 bedelsiz sermaye artirim karari alirken, 27 Ocak-2 Mart tarihleri arasinda ise yuzde 75 deger kazandi. Fakat daha sonra aciklanan yil sonu bilancosundakari yuzde 93 oraninda azalarak 1.7 trilyon liradan 120 milyar liraya gerileyen Raks Elektronik hizli bir sekilde geriledi. 1998 yilinin bir diger volatil kagidi olan ve 27 bin liradan 5.900 liraya kadar gerileyen Apeks, yabancilarla yapilan ortaklik dogrultusunda sermayesini yuzde 300 bedelsiz artirirken, sirket hisseleri 17 Eylul-18 Kasim tarihleri arasindaki iki aylik donemde yuzde 238 oraninda deger kazandi. Sermayesini yuzde 100 bedelsiz artirma karari alan Sabanci Grubu sirketlerinden Aksigorta 26 Ocak-1 Mart tarihleri arasinda yuzde 105 orainnda deger kazanirken, yuzde 300 bedelsiz sermaye artirimi yapan Arat Tekstil 9 Subat-1 Mart tarihleri arasinda yuzde 84 deger kazandi. Eczacibasi Grubu sirketleri almis olduklari bedelsiz sermaye artirim kararlariyla adeta ucusa gecerlerken, Eczacibasi Yatirim yuzde 100, Eczacibasi Ilac ise yuzde 300 bedelsiz sermaye artirim karari aldi. Bu sermaye artirim kararlari Eczacibasi Yatirim`in 8 Ocak-9 Mart tarihleri arasinda yuzde 12 deger kazanmasina neden olurken, eczacibasi Ilac da sozkonusu donemde yuzde 62 oraninda yukseldi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.