Hukuki süreç devam ediyor

29.05.2015 - 09:28 | Son Güncelleme :
Hukuki süreç devam ediyor | Genel Haberler

Doğan Grubu, son iki gündür bazı basın kuruluşlarında yer alan “Doğan Grubu’na İhale Yasağı” şeklindeki haberlerin maksatlı ve yanıltıcı olduğunu belirterek bir açıklama yaptı

Doğan Grubu adına Kurumsal İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahter Kutadgu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“2010 yılında ortaklık ilişkimizi sona erdirdiğimiz Petrol Ofisi A.Ş. hakkında 2009 yılında gerçekleştirilen bir işlemle ilgili kamu ihalelerinden yasaklama kararı verilmiştir. İlgili mevzuat çerçevesinde hakim ortak sıfatıyla sözkonusu yasaklama kararı holding şirketimizi de kapsamıştır. Bu kararla ilgili gerekli yasal süreç devam etmektedir. Bu süreç içinde ve Danıştay’ın tarafların karar düzeltme talebini reddetmesi sonucunda konunun tekrar görüşülmesi için yerel mahkemeye döndüğü aşamada OMV Petrol Ofisi A.Ş. tarafından verilen “lehimize olan ilk kararda direnilmesi” talebi  yerel mahkemece kabul görmüş, yani yerel mahkeme ihale yasağının iptal edilmesi yönündeki ilk kararında direnmiştir. Bu emsal kararda olduğu gibi, salt Petrol Ofisi A.Ş.’nin ortağı olmamız sebebiyle muhatap olduğumuz ihale yasağı ile ilgili olarak şirketimiz hakkında da mahkemece aynı yönde karar verileceğini beklediğimizi belirtmek isteriz. Kaldı ki, bu yasaklama kararı sadece faaliyet alanı itibarıyla hiçbir kamu ihalesine girmeyi planlamayan holding şirketimiz Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. ile ilgili olup, hiçbir Grup şirketimizi etkilememekte, kapsamamaktadır. Bu nedenle, Grubumuzun bütününe yönelik bir yasaklamayı çağrıştıran haberler tamamen maksatlı ve yanlıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.