ıdas`in Gozu Disarida.

31.08.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Yayli yatak sektorunde faaliyetgosteren ve gectigimiz haziran ayinda hisselerinin yuzde 20`sini halka acan Istanbul Doseme Sanayi (IDAS), 1998`in ilk 7 ayinda yakaladigi yuzde 20`lik buyumeyi surdurmekte kararli. Buyume surecinde yabanci ortakliklarin onemli oldugunu vurgulayan IDAS Genel Muduru Mustafa Iseri, yabanci ortakliklara olumlu baktiklarini belirterek, `Biz ic pazara yonelik degil, dis pazara yonelik bir ortaklik kurmak istiyoruz. Ortaklik kurdugumuzda partnerimiz olacak firma bize yeni dis pazar imkanlarini da beraberinde getirmeli` dedi. Bu yil sonunda 12 trilyon liralik satis gerceklestireceklerini ve 850 milyar liralik net kar elde edeceklerini soyleyen Idas Genel Muduru Mustafa Iseri, onumuzdeki 3 yili cerisinde yurtdisi pazarlara agirlik vererek toplam uretimin yuzde 10`unu ihrac etmeyi planladiklarini belirtti. Idas`in son yillarda hizli bir sekilde buyudugunu vurgulayan Iseri, halen yuzde 25`lik pazar payi ile liderligi ellerinde bulundurduklarini soyledi. Iseri, IDAS`in bugune kadar toplam uretiminin yuzde 2`lik bir kismini ihrac ettigini belirterek, `Onumuzdeki uc sene icerisinde toplam uretimin yuzde 10`luk bolumunu ihracata ayiracagiz` dedi. Bu sene dis pazarlarda 600 bin dolarlik bir atis gerceklestireceklerini kaydeden Iseri, `Bu sene basinda Azerbaycan Baku`de bir satis teskilati olusturduk. Ayrica Israil`le bir anlasmaya girdik oraya ihracat basladi. Simdi Kibris`a da ihracat yapiyoruz. Almanya`ya da deneme ihracatlarimiz basladi. Simdi Turki Cumhuriyetler ve Romanya`ya da acilacagiz. Uzun vadeli planimiz cercevesinde uc sene icerisinde ihracatimiz toplam satislarimizin yuzde 10`unu kapsayacak.` Yatak sektorunun hizla buyudugune dikkat ceken Iseri, artak yatak almanin bir luks olmaktan ciktigini belirterek, DIE rakamlarina gore gecen yil yaklasik 1 milyon 500 bin adet yatak satildigini soyledi. Iseri `Yatak pazari yuzde 90`i ic pazara yonelik calisiyor. Ihracaz az. Bunun baslica sebebi yayli yatagin cok hacimli bir mal olmasi. Buna ragmen son senelerde oldukca verimli gelismeler var. Gerek Turki Cumhuriyetlerine gerekse Avrupa ulkelerine ihracatlar yapiliyor. Ama bu rakamlar toplam u retimin yuzde 5`i civarinda oluyor` dedi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.