İGSAŞ`ın Rekabet Kurulu İsyanı

08.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

İstanbul Gübre Sanayi A.Ş (İGSAŞ) Genel Müdürü Feridun Güray, Rekabet Kurulu`nun İGSAŞ hakkında aldığı kararın gerekçesini, halen ilgili yerlere ulaştırmadığını, bunun da suç sayıldığını söyledi.


Gübre Sanayi A.Ş (İGSAŞ) Genel Müdürü Feridun Güray, Rekabet Kurulu`nun İGSAŞ hakkında aldığı kararın gerekçesini, halen ilgili yerlere ulaştırmadığını, bunun da suç sayıldığını söyledi. Güray, yaptığı açıklamada, Rekabet Kurulu kararının bugüne kadar Özelleştirme İdaresi Başkanlığı`na (ÖİB) gönderilmediğini belirterek, Buna anlam vermek mümkün değil`` dedi. İGSAŞ`ın, kararın geciktiği hergün için yüksel bedel ödediğini ifade eden Güray, şöyle konuştu: ``Rekabet Kurulu`nun, kararın gerekçesini 1 aydır ilgili yerlere ulaştırmamasının hiçbir hukuki tarafı yok, kararı bekletmek suçtur. Her gün ağır bedel ödüyoruz. Kararın gecikmesiyle, 8 trilyon liralık kredi kullanmak zorunda kaldık. Rekabet Kurulu`nun, bu durumdan haberi yoktur diye tahmin ediyorum.`` Rekabet Kurulu`nun karar gerekçesini bir an önce yazmasının, hem işletme, hem de ekonomi açısından önemli olduğunu ifade eden Güray, şöyle devam etti: Rekabet Kurulu yüzünden, buradaki insanlar maaş, ikramiye bekliyor ve geleceklerini düşünüyor. Karar, 5 ay sonra yazılırsa ne olacak? Bunun faturasını kim ödeyecek? Mal almak gerektiği halde alım yapamıyoruz. Ocak, şubat ve mart ayları satış aylarıdır. Satış yapamazsak, burası daha da kilitlenir.`` Güray, son teknolojiyle modernize edilen ve yılda yaklaşık 400 milyon metreküp doğalgaz kullanan fabrikanın yılda 560 bin ton üre, 110 bin ton kompoze gübre ve 380 bin ton amonyak ürettiğini söyledi.


EN BÜYÜK SIKINTI DOĞALGAZ;

İGSAŞ`ın, son 3 yıla kadar 500 büyük kuruluşun içerisinde 59. sırada yer aldığını da anımsatan Güray, şunları kaydetti: Çevreci anlayışa sahip olan İGSAŞ, ISO 9002 Kalite Belgesi sahibidir. Bu bebeğin sağlıklı büyümesi lazım. Burayı gübre üreticisi kişi veya firma almazsa, bebeği kaybetmiş oluruz. Bütün amacımız, gübre üreten fabrikanın, çarkı döndürecek kişilerin eline geçmesi. Fabrika, Türk ekonomisine katkı sağlamayı ve çiftçiye gübre temin etmeyi sürdürmelidir.``
İGSAŞ`ın doğalgaz ihtiyacının istenen düzeyde karşılanamadığını anlatan Güray, bu nedenle 3 yıl önce 86 gün, daha sonra da 111 gün üretim yapamadıklarını anımsattı. Feridun Güray, şu bilgileri verdi: Biz uygun fiyattan doğalgaz temin edilmesini istiyoruz. Ayda 6 trilyon lira doğalgaz parası ödüyoruz. Son 3 ayda 152 dolardan doğalgaz verildi ve onu kullandık. Kasım ayı başından itibaren, doğalgaz olmadığı için üretim yapamıyoruz. Doğalgazı bizden daha ucuza kullanan Rusya, malını Türkiye pazarına gönderiyor. Bizim, bu durumda rekabet şansımız yok. Rus malına fon konulmasını istedik, ama Dış Ticaret Müsteşarlığı bunu kabul etmedi. Halbuki, Avrupa Birliği, Rusya mallarına 20 bin Euro fon koydu.`` (FİNANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.003 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.