ıhlas Holding`e 9 Soru.

19.01.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Emlak Menkul Degerler A.S.`nin nasil batirildigini belgelerle anlattik. Kristal Kola kagitlarinda yapilan spekulatif islemlerle devlet trilyonlarca zarara ugradi. Bunun hesabi sorulmayacak mi? Kazim Taskent, Yapi Kredi Bankasi`nin eski sahiplerindendir. 1950`li yillarda kura ile ev ikramiyesi dagitimi sayesinde mevduat o kadar fazla artmistir ki `vehim` derecesinde tedbirli olan Taskent, vadesiz olan bu mevduat geri cekilirse ne yapacagi konusunda panik icindedir. Bankanin uzun yillar emektarligini yapan Sadi Abac, Taskent`in bu konuda ne yaptigini anilarinda aktariyor: "Bir gun bankanin basindaki bes yoneticiyi Ayazpasa`daki evinin bahcesinde bir masa etrafinda topluyor. Ve mevduatlarin geri cekilmesi durumunda odeyememe tehlikesiyle karsilasilirsa ne olacagi sorusunu soruyor. Onlar birbirlerinin yuzlerine bakarken, cebinden cikardigi alti tabanca kursununu masanin uzerine koyuyor, tabancasini da cikariyor. Kemali ciddiyetle, `Eger mevduati odeyemezsek, bu kursunlarla hepinizi oldurecegim. Biri de benim icin. Mezarlarimizi Zincirlikuyu asri mezarliginda aldim` diyordu. Gercekten o mezar yerleri alinmisti. Cok sukur boyle bir hal meydana gelmedi. O mezarlara mev`ud ecelleri ile olen arkadaslar gomulduler." Her isin kalitesini belirleyen en onemli unsur patrondur. Turkiye`de Taskent gibi bir banka patronu bulunmustur. Boyle patronlar h_l_ bulunmaktadir. Ama ne yazik ki boyle bir kusaktan, kendi bankalarinin icini bosaltan patronlara gecildi. Soygunu hirsiz degil, patron yapiyor. Mevduat fazla olunca, cok degil daha 1950`li yillarda `Ya paralari odeyemezsek` diye banka patronlari panige kapilabiliyormus? Simdi bazi patronlar geri odememek uzere sahte reklamlarla para topluyorlar. Borsada numaralar yapiyorlar. Devletin kurumlarini soymayi, beytulmali yagmalamayi maharet sayiyorlar. Din istismari, yalan, riya kirilagidiyor. Ne gunlere kaldik yarabbi... Turkiye`de ak ile kara; dogru ile yanlis nerede? Nasil ayiracagiz? Kurumlar gorevini yapmayinca ortada kocaman bir bataklik kaliyor. Bu kosede taniklari, belgeleriyle bir devlet kurulusu olan Emlak Menkul Degerler A.S.`nin nasil batirildigini anlattim. Ihlas Holding`e bagli Kristal Kola k_gitlari spekulatif islemler ve manipulasyon sonucu borsada donen dolaplardan sonra Emlak Menkul Degerler`in elinde patladi. Devletin kurulusu bugunun rakamlariyla 60 trilyon lira zarara sokulup batirildi. Ne icin? Ihlas Holding icin. Ne hakla? Haksizlik yapilarak, kimin parasi harcandi? Hepimizin? Kimin kasasina gitti? Ihlas Holding`in. Hesap sorulmayacak mi? Sorulmamasi icin gosterilen butun cabalara karsin, sorulacak. Cunku artik ne dunya, ne de Turkiye, yagma mantigina pabuc birakacak degil.
Ihlas Holding once santaj yoluyla haberi yayimlatmak istemedi. Sonra bunu basaramayinca olayla ilgisi olmayan aciklamalar yapti. Oysa bizim sorularimiz acik.
Tekrar ediyorum:
1) Emlak Menkul Degerler A.S. batirildiginda kasasinda kac paralik Kristal Kola hissesi vardi? Bunlar kac paradan alinmis, kac para iken kasada kalmisti?
2) Sermaye Piyasasi Kurulu neden Ihlas Holding sirketleriyle ilgili olarak, surekli dava ustune dava aciyor?
3) SPK`nin manipulasyon ve spekulasyon ile sucladigi 58 kisinin de Ihlas Holding kagitlariyla ilgili olmasi nasil bir rastlanti?
4) Huseyin Ortayatirmaci ve Omer Celeb (Zeki Celeb`in oglu) kimlerdir? Ihlas Holding ve sahibi Enver Oren ile iliskileri nedir? Bu kisiler borsada Ihlas Holding k_gitlariyla neden manipulasyon ve spekulasyon islerini ayarliyorlar? Bunlari kim gorevlendiriyor?
5) Manipulatorler Yasef Mitrani ile Veysel Kadayifcioglu`nun aciklamalari sonrasinda batan bankalarin Ihlas Holding sirketlerine actigi batik kredilerle ilgili olarak ortaya cikan gercekler konusunda Enver Oren`in bir diyecegi yok mudur?
6) Kamu bankalarindan Ziraat, Halk ve Vakif`in Ihlas Holding ve istiraklerine actigi kredilerin toplami ne kadardir? Bunlar geri odenebilmekte midir?
7) Ege Bank`in eski sahiplerinden Ihlas Holding bu bankadan kac milyon dolarlik krediyi kendi sirketlerine kullandirtmistir? Bunlar nasil geri odenmektedir? Odenmekte midir? (Bu konu apayri ve uzunca bir haber olacak.)
8) Borsada Ihlas Holding k_gitlarinin dalga dalga dalgalanmalari sirasinda Huseyin Ortayatirmaci`nin, manipulator Nevzat Yildirim ile birlikte cevirdigi islerin arkasinda kimler bulunuyor?
9) Bankalardan borc alinmasi icin teminat gosterilen Ihlas Holding sirketlerinin gercek degerleri ile borsadaki degerleri arasindaki fark nasil aciklanacaktir? Ihlas Holding`in sirketleri ile bunlarin urettiklerini yan yana koyariz, bakalim ortaya ne cikacak?
Bu sorularin yanitini alalim, daha soracak cok sorularimiz olacak. Oyle dava acacagim, trilyonluk tazminat istiyorum demekle olmaz bu isler. Siz dava acin, biz delillerimizi sunariz. Bakalim siz kendinizi savunabilecek misiniz? Borsadaki oyunlarin ortaya cikacagi alan olacak bu mahkeme zeminleri.
Bu arada Veysel Kadayifcioglu bir mektup gondermis cezaevinden. Kadayifcioglu Kristal Kola olayinin tam gobegindeki tanik. Diyor ki:
"Sizinle 16 Eylul 1999 tarihinde Bayrampasa Cezaevi`nden yapmis oldugumuz telefon gorusmesinde Ihlas Holding`e ait olan hisse senetlerinin, birtakim tokatci zihniyetli insanlar tarafindan manipulasyon yapilarak Emlak Bankasi`nin ve benim gibi bircok yatirimcinin nasil zarara ugratildigini ayrintilariyla gorusmustuk. 8 Ocak 2000 tarihinde Turkiye gazetesi tarafindan yapilan savunma haberde, Radikal gazetesinde cikan haberin asilsiz oldugunu beyan etmislerdir. Sayin Enver Oren Bey`e sorarim: Holdinginize ait olan hisse senetlerinden ve portfoyunuzu yoneten Huseyin Ortayatirmaci, Omer Celeb ve onlarin taseronlari olan Abdurrahman Yildirim, Nevzat Yildirim ve Aydin Yildirim`dan dolayi Sisli Adliyesi`nin acmis oldugu zarar tespit davasindan anlasildigi gibi Emlak Bank`in 11 trilyon 678 milyon TL zarara ugratilmasi, yani bugunun rakamlariyla 40 milyon dolar zarar etmesi sizce, Ihlas Holding ve yonetiminin ayibi degil midir? Yukarida isimlerini yazdigim bu taseronlar tarafindan hortumlanip kasaniza giren bu paralar, milletimizin vergilerinden toplanan paralar degil midir? Adamlarinizin yaptigi islemler sonucunda Ihlas Holding`in ismine, kariyerine ve guvenilirligine kapilarak yatirim yapan insanlari ve devletin bankasini zarara ugratmalarini nasil aciklarsiniz? TGRT`de yayimlamis oldugunuz reklamasyona dayali bazi programlarda goruyorum ki, kimsesiz ve caresiz insanlara yaptiginiz yardimlarla vicdaninizi bastirmaya calisiyorsunuz. Bence, gelin siz bizim devletimize verdigimiz vergileri legal gorunen yollarla kasaniza aktarmayi birakip, durustce kazanin. Bu tip suluk gorunumundeki insanlari etrafinizda barindirmayip, Ihlas Holding`e ait olan hisse senetlerini denetleyip, milletin ve devletin kesesinden comertlik yapmamayi becerirseniz bence, sizin ve holdinginiz icin daha hayirli olacaktir. Benim sahsi zararimi talep etmemden dolayi, sizin sulukleriniz tarafindan, tokatladiklari devletin polisine sik_yet edildim, netice olarak da ceteci damgasi yiyerek cezaevine atildim. Eger bu adaletse, Sayin Enver Oren Bey`e ait olan hisse senetlerinden dolayi devlete vermis oldugu zararin milletimizin cebinden cikmasi ve bu zararlara sebep olan kisilerin h_l_ borsa piyasasinda is yapmasi adalet midir? Ilahi adaletin tecelli edecegi gunu sabirsizlikla bekliyorum." (RADIKAL)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
998 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.