İhlas Kia`dan çekildi

21.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

İhlas Holding A.Ş, Kia marka araçların distribütörlüğünden Çelik Motor ve Tic. A.Ş. lehine çekilme kararı aldıklarını bildirdi

İhlas Holding A.Ş, Kia marka araçların distribütörlüğünden Çelik Motor ve Tic. A.Ş. lehine çekilme kararı aldıklarını bildirdi. İhlas Holding`den Borsa`ya gönderilen açıklamada, şirketin Mc. Kinsey Co. danışmanlık şirketi ile yürüttüğü yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde, danışmanlık şirketinin tavsiyesini de gözönüne alarak, süresi 2002 yılında bitecek olan Kia marka araçların distribütörlüğünden çekilme kararı alındığı belirtildi. Açıklamada, distribütörlükten çekilmenin Çelik Motor ve Ticaret A.Ş lehine olacağı ve Güney Kore`deki Kia Motor Corporation Şirketi`nin onayı ile geçerlilik kazanacağı kaydedildi.

STOKTAKİ BÜTÜN ARAÇLAR DA SATIN ALINACAK

Anadolu Grubu`na bağlı Çelik Motor ve Ticaret A.Ş. ile yapılan görüşmeler sonucu varılan mutabakata göre, Çelik Motor`un KDV dahil 3 milyon dolar (Yaklaşık 2 trilyon lira) distribütörlükten vazgeçme bedeli olarak peşin ve nakden ödeme yapacağı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: Çelik Motor ve Tic. A.Ş., şirketimiz stoklarında mevcut yedek parça stokunu, yapılacak sayım ve mutabakattan sonra satın alacak. Bedelini de Ocak ayı içerisinde ödeyecektir. Çelik Motor ve Tic.A.Ş. yine şirketimizin stokunda bekleyen bütün araçları satın alarak bedelini nakden ve peşinen ödeyecektir. Ayrıca, şirketimizin fiktif antreposunda bekleyen bütün araçları satın alacak, bedelini Ocak ayı içinde ödeyecektir.

Yalova elektrik hakkının iptaline tepki...

İhlas Holding A.Ş, Bursa Yalova bölgesinin elektrik dağıtım ve işletme hakkı devir ihalesinin iptaliyla ilgili kendilerine herhangi bir tebligat ulaşmadığını, ulaşması halinde karara itiraz edeceklerini bildirdi. İhlas Holding`den Borsa`ya gönderilen açıklamada, Bakanlar Kurulu kararıyla Bursa Yalova bölgesindeki elektrik dağıtım ve ticaretinin 30 yıl süreyle şirketin iştiraklerinden Buryal Bursa Yalova Enerji Dağıtım Ltd. şirketine verildiği hatırlatıldı. Söz konusu şirket ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında imtiyaz anlaşmasının geçen yıl imzalandığı belirtilen açıklamada, Danıştay 10. Dairesi`nin enerji hakkı devir ihalesinin iptaline karar verdiği ve şirketin itiraz kararının Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından haklı görüldüğü kaydedildi. Danıştay 10. Dairesi`nin verdiği iptal kararının aynı sürecin devamı olduğu kaydedilen açıklamada, Tarafımıza tebligat ulaşması halinde söz konusu karara Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu nezdinde itiraz edilecektir denildi. Karara, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`nın da itiraz etme hakkı bulunduğu belirtilen açıklamada, daha önce Danıştay`ın ilgili dairelerinin elektrik ihalesi kazanan çeşitli firmaların ihalelerini iptal ettiği ve Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu`na bu firmalarca yapılan itirazların kabul edildiği vurgulandı. Açıklamada, Kaldı ki şirketimizin herhangi bir özel televizyon kuruluşunda da yüzde 10 veya daha fazla hissesi bulunmamaktadır denildi.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.011 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.