ıhlasev`i Bu Kez Kardesler Ucurdu.

22.12.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ihlas Ev Aletlerihisseleri gecen cuma gunu yuzde 17.24 prim yapinca, tum dikkatleri yine uzerine cekti. Borsa Baskanligi, sirketten kamuya aciklanmamis olaganustu bir durum olup olmadigini sordu. Oyle ya, 2 Kasim`dan 18 Aralik`a kadar, borsa endeksinin yuzde 2.76 deger kazandigi bir ortamda hisseler yuzde 97 prim yapmisti. Borsanin yuzde 2.62 dustugu 10 aralik`tan gecen cumaya kadar Ihlasev hisselerinin kazanci yuzde 34 oldu. Hisse dun de yuzde 14`luk primden sonra gevsedi. Gunu yuzde 1.47 artisla 6.900 liradan kapatti. Borsa yerinde sayarken bir hisse senedinin gosterdigi yuksek performans, insanlarin aklina ister istemez olaganustu bir siylerin oldugunu getiriyor tabii. Sirketten gelen cevaba gore olagandisibir sey yok, ama borsacilara gore var. Hem de bu kez 1 degil, 3 tane var. Spekulator A.Y.`nin ismini borsayla yakindan ilgilenen hemen herkes biliyor artik. Ihlas Grubu hisseleriyle adini duyuran, Yasarbank`ta ununu percinleyen, Emlakbank skandaliyla ismini borsanin unutlumazlari arasina yazan A.Y... Bahar aylarinda borsada firtinalar estiren, ancak krizle birlikte onemli yara alip yaklasan 2 trilyon lirasini borsada kaybettigi belirtilen A.Y.`nin ismi bir suredir piyasada duyulmuyordu. Fakat, eski gozdelerinden Ihlasev`deki son hareketlenmeyle birlikte borsaya geri dondugu belirtiliyor. Yalniz bu sefer bir farkla, tek basina degil, Isvicre`den kendisine yardima gelen iki kardesiyle birlikte. Simdi borsa kulislerine bu olay konusuluyor; `A.Y. ve yildirim gibi kendisine yardima kosan kardesleri`. Olayin bir baska yonu de var tabii, Kardeslerin A.Y.`ye yardima mi, yoksa batan paralarinin en azindan bir bolumunu, bosadan cikarabilmek icin mi boyle apar topar Isvicre`lerden kalkip geldikleri pek belli degil. Hatta konusulanlara gore ikinci olasilik, daha yuksek bir ihtimal. (SABAH)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.