İlk "Championsa İstanbul`da Açıldı

02.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



-Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı: -``Evlilikler Sağlıklı Gitti Mi, Ekonomik Faaliyetlerde Yenilerine Davetiyeler Çıkarır`` -``Baba Şirketi Carrefoursa, Çocukları, Bebekleri Champıonsa, Torunları Dıasa``

İSTANBUL (A.A) - 02.11.2000 - Carrefour-Sabancı Holding ortaklığı CarrefourSA idaresinde faaliyet gösterecek ChampionSA süpermarketlerinin ilk mağazası Beşiktaş Fulya`da açıldı. Açılış töreninde konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, ekonomik faaliyetlerde evliliklerin kurulup daha sonra bozulmasının firmaların yanı sıra ülkeye de olumsuz etkiler yapacağına dikkat çekti. Carrefour`un sadece Fransa`da değil, dünyada da kendini ispat eden başarılı bir firma olduğunu belirten Sabancı, ``Fransız hükümetine şükranlarım var. Çünkü Fransız hükümeti, Avrupa Topluluğu ve diğer meselelerimizde gönlünü Türklerin yanına koyuyor. Şükran, Fransız hükümetine... Başkalarına da davetiye çıkarmalı...`` şeklinde konuştu. Sabancı, ``Evlilikler sağlıklı gitti mi yolunda, ekonomik faaliyetlerde başkalarına da davetiyeler çıkarır. İşte Carrefour, bizimle yola çıktı. Yoldayız. Baba şirket CarrefourSA, çocukları, bebekleri ChampionSA, torunları DiaSa...`` ChampionSA`da kaliteli mal, iyi servis ve insan mutluluğunun önemli olduğunu vurgulayan Sabancı, ``Bu müesseseler, Hazine`nin kasasıdır. Bu müesseseler, otomatiğe bağlı vergi toplamak için kasadır`` dedi. Sabancı, daha sonra halterde olimpiyat ve dünya şampiyonu olan Halil Mutlu`yu yanına çağırarak, ``Halil Mutlu, bütün ülkemizi mutlu etti. İnşaallah ChampionSA, bütün halkı mutlu eder`` dedi.

-2001`DE 2 SHAMPIONSA DAHA-

CarrefourSA Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Saryal da, Carrefour-Sabancı ortaklığının ChampionSA ile gelişeceğini belirterek, önümüzdeki yıl 2 ChampionSA mağazası daha açacaklarını, 2004 yılı sonuna kadar da Türkiye genelinde 50 ChampionSA süpermarketi açmayı hedeflediklerini bildirdi. Saryal, ChampionSA mağazasının 10 milyon Fransız Frangı`na malolduğunu kaydetti. ChampionSA Müdürü Jerome Bonzi ise mağazalarının enflasyona karşı savaşan bir süpermarket olacağını söyledi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, İstanbul`da Şişli`nin de, ChampionSA`nın da bir numara olacağını belirterek, Sabancı Holding`in ülkenin gelişmesine önemli kalkılarda bulunduğunu ifade etti.

-ŞAMPİYON HALİL MUTLU TÖRENDE-

Konuşmaların ardından Sakıp Sabancı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Fransa`nın Ankara Büyükelçisi Bernard Garcia`ya plaket verdi. Sabancı, ``Şampiyonlar şampiyonu`` diye nitelediği Halil Mutlu`ya da bir plaket verdi. CarrefourSA Genel Müdürü Noel Prioux da, Sabancı ve Atıl Saryal`a plaket sundu. Törende daha sonra, Sakıp Sabancı, kızı Dilek Sabancı, Bernard Garcia ve Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat tarafından süpermarketin açılışı yapıldı. Sabancı ve beraberindekiler, daha sonra mağazayı gezdiler. Dünyada ilk defa 1969 yılında Fransa`nın Bayeux kentinde açılan Champion süpermarketi, 8 ülkede 2 bin 328 mağazasıyla hizmet veriyor. Champion`un yıllık cirosu 130 milyar 652 milyon Fransız Frangı. ChampionSA Fulya, 7 bin 800 metrekarelik bir alan üzerine kurulu bulunuyor. 150 araçlık otoparkı olan ChampionSA`da 5 binin üzerinde ürün satılacak.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.