ılk Start Petrol Ofisi`ne.

14.07.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Onumuzdeki donemde hizverilmesi umulan ozellestirmede ilk siralarda yeralacagi belirtilen Petrol Ofisi`nde tam bir fiyat patlamasi yasaniyor. Blok satis yoluyla ozellestirmede ilk sirayi alacak kurum olmasi beklenen Petrol Ofisi`nin hises senetleri, yilbasindan bu yana yuzde 400`e yakin deger kazanarak Borsa`da en cok deger artisi kaydeden senetler arasinda yeraldi. 7 trilyon lira odenmis sermayesi bulunan Petrol Ofisi`nin piyasa degeri, Borsa`da 200 bin lirayi bulan hisse senedi fiyatina gore tam 1.4 katrilyon liraya ulasmis durumda. Bir baska ifadeyle Petrol Ofisi`nin piyasa degeri yaklasik 3.3 milyar dolar duzeyinde bulunuyor. Borsa cevreleri ise Petrol Ofisi`nin piyasa degerinin Borsa`da olusan fiyata gore 3.3 milyar dolara yukselmesini degerlendiren `olaganustu bir duzey` nitelemesinde bulunuyorlar. Borsacilar, Petrol Ofisi`ndeki fiyat duzeyinin, blok satis icin olcu olamayacagini vurguluyorlar. Bu arada, Ozellestirme Idaresi`nin Rekabet Kurulu`na yaptigi basvurunun, ozellestirmenin hemen yapilacagi yorumlarini beraberinde getirdigi, bunun da POAS hisse senetlerinin son donemdeki hizli deger artisinin en onemli nedenlerinden biri oldugu belirtiliyor. Ozellestirme Idaresi Baskanligi, POAS7in ozellestirilmesi konusunda bir sure once Rekabet kurulu`na basvurarak gorus istedi. Zorunlu olan bu islemin, Ozellestirme Yuksek kurulu`nun POAS`la ilgili bir karar almasi durumunda sureci hizlandirma amacina donuk oldugu bildirildi. Yetkililer, ihale ilani verilmeden once Rekabet Kurulu`nun gorusunun sorulmasi gerektigini animsatarak, Kurul`dan yanit gelmesinin 40 isgununu bulabildigini, bu nedenle hazirlikli olunmasi acisindan bu basvurunun yapildigini belirttiler. POAS`in piyasa degeri, yuzde 51`inin blok satis yoluyla ihaleye cikilan gecen yilin Mayis ayinda 1.5 milyar dolar, tekliflerin alindigi Haziran ayinda ise yaklasik 1.66 milyar dolardi. Piyasa degerinin belirtilen duzeyde bulundugu donemde yuzde 51 icin cikilanblok satis ihalesine 1 milyar 150 milyon dolar teklif edilmisti. Ihale, 1 milyar 160 milyon dolari teklif eden Hayyam Garipoglu`nun Akmaya-Orteks Grubu yerine, ayni teklife cikmalari kaydiyla ucuncu sirada bulunan Is Bankasi, Bayindir Holding, Park Holding, PUAS Grubu`na verilmis, ancak Rekabet Kurulu`nun grupta PUAS`in yer alamayacagina iliskin karari uzerine grubun diger uyeleri ihaleden cekilmislerdi. Ihaleden vazgecilmesinde, 1 milyar 160 milyon dolarlik teklifin cok yuksek oldugu kanisina varilmasi ve ekonominin genelinde yasanan durgunlugun da etkili oldugu belirtilmisti. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.