ımkb`nin Ilk Hitech`i.

17.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Son yillarda dunyaekonomilerinde cigir acarak sanayi endustrisini ikinci plana iten, gelismis ulke borsalarinin yonunu tayin eden ve `yeni ekonomi` olarak adlandirilan teknoloji sirketleri, nihayet IMKB`ye geliyor. Turkiye`de faaliyet gosteren teknoloji sirketleri adina bir ilki gerceklestirecek olan Logo Yazilim (LBS) halka aciliyor. Turkiye`deki PC`lere yazilim uretmek amaciyla 1984 yilinda ticari faaliyetlerine baslayan, 1986`da ise resmi olarak kurulan Turkiyenin ilk yazilim sirketlerinden Logo Yazilim (Logo business Solutions-LBS) halka acilmaya hazirlaniyor. 34 mliyar lira olan sermayesini 805 milyar liraya cikaracak olan LBS, artirilan sermayesinin yuzde 15`ini temsil eden 121 milyar lira nominal degerli hisse senetlerini halka arz edecek. Sirket, halka arzdan elde edilecek geliri urun tabaninin gelistirilmesi ve Ar-Ge yatirimlarinda kullanacak. Halka arz Ata Menkul Degerler`in liderligindeki bir konsorsiyum tarafindan gerceklestirilecek. 1993 yilindan bu yana Turkiye`de uygulama yazilimlarinda pazar lideri olduklarini belirten LBS Genel Muduru Tugrul Tekbulut, turkiye`nin her kasabasinda dahi bir logo urunu kullanan ya da satan bir firmanin oldugunu vurguladi. Turkiye`de cok genis bir kullanici tabanina sahip olduklarini ifade eden Tekbulut, 100 binin uzerinde yazilim paketi sattiklarini kaydetti. 2000`e yakin bayinin yani sira 100 civarinda cozum ve uygulama ortaklarinin bulundugunu vurgulayan Tekbulut, Turkiye`de kendi cirosuyla anilacak bir firma olmadiklarina degindi. Cok buyuk bir networklarinin oldugunun ve LBS`nin bir eko sistem ozelligini tasidigini belirten Tekbulut, Turkiye`de yazilim kelimesini ilk kez duyurduklarina dikkat cekti. Genel Mudur Tekbulut, bugune kadar elde ettikleri bilgi ve tecrubeyi baska alanlara ve yurtdisina yaymak amaciyla gereken sermaye gucunu saglamak icin halka acilacaklarini soyledi. Finans piyasasina girmeyi dusunmediklerini ifade eden Tekbulut, pazarin gelismelerine gore karar vereceklerini belirtti. Musterileri arasinda Turk telekom, Ixir, Turk Nokta Net, Dogus Holding, Sabanci ve Koc holding sirketlerinin yer aldigini hatirlatan Tekbulut, yurtdisinda da Almanya`daki faaliyetlerin artacagini ifade etti. Uygulama yaziliminda Turkiye pazarinda lider olduklarini belirten Tekbulut, LBS`nin sahibi olan Logo Yatirim Holding`in bir aile sirketi oldugu kaydetti. LBS`nun calisanlarinin bir kisminin sirkete ortak oldugunu ifade eden Tekbulut, 2000 yili sonucuna dogru ERT projesini tamamlayacaklarini kaydetti. Almanya, Rusya ve Azerbaycan`da pazarlama calismalarini surdureceklerini vurgulayan Tekbulut, `Urunlerimizi o ulkelerin standartlarina uyarlayacagiz. Biz bolgede lider olmak istiyoruz. Turkiye bolgenin tam merkezindedir. Dogu Avrupa`nin lideri olan Almanya`da guclu bur nufus gucu var. Turkilerin de sahip oldugu buyuk isletmeler bulunuyor. Almanya buyuk bir ekonomik lider ulkedir. Ic pazardan aldigimiz gucu Almanya`ya yonlendirecegiz` dedi. (FINANSAL FORUM)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.