ımkb Yuzunu Ankara`ya Dondu.

30.12.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Yalim Erez`in, siyasiparti liderleriyle yaptigi ilk tur gorusmelerinden cikacak sonucu bekleyen IMKB, nakit girisinin olmadigi sikisik bir gunu daha geride birakti. Yalim Erez`in hukumet kurma calismalari cercevesinde liderlerle yaptigi ilk tur gorusmeler de DYP`nin olumsuz tavri satislara neden olurken, CHP ve FP temkinli olmayi tercih etti. Alternatif piyasalarda faizlerin yuksek olmasi borsaya para girisini engellerken, Ankara`ya endekslenen borsa hukumetin olusumuna iliskin gelismelere gore yon belirliyor. Ote yandan gectigimiz gun 2.650 direncini kirmaya hazirlanirken, Irak`tan gelen haberlerle gevseyen borsada tek onemli beklentinin hukumetin kurulmasi oldugu gozleniyor. Araci kurumlarin yeni yila kredilerini kapatarak girmek istemeleri satislara neden olurken, yatirimcilarin alim icin takas avantajinin etkisiyle persembe ve cuma gununu bekledikleri belirtiliyor. Durgun gecen birinci seansta 2.565-2.618 araliginda hareket eden endeks 12 puanlik dususle 2.572 seviyesinden kapandi. Satislarin yasandigi ikinci seansin sonuna dogru gelen alimlarla toparlanan endeks 5 puanlik kayipla 2.579 seviyesinden kapandi. Hisse senetleri ortalama yuzde 0.20 oraninda deger kaybederken, islem hacmi 40 trilyon lira oldu. sektor endeksleri arasinda en fazal deger kaybi yuzde 3.12 ile metal endeksinde gerceklesirken, YSP Endeksi yuzde 8.38, enerji endeksi ise yuzde 5.29 oraninda deger kazandi. Gectigimiz haftanin son uc islem gununde 6 seans tavan olan ve yuzde 75 deger kazanan Haznedar Tugla, onceki gunku yuzde 23`luk primin ardindan dun de ilk seansta tavan oldu. Ikinci seansin basinda 8. 100 lirayi goren kagit daha sonra gelen satislarla gevsedi ve gunu 6.500 liradan kapatti. DYP Lideri Tansu Ciller`le yapilan gorusmenin olumsuz sonuclanmasi ise ikinci seansta satislara neden oldu. Parti liderlerine hukumetin iliskin tekliflerini ikinci tur gorusmelerde goturmesi beklenen Erez`in performansinin piyasanin yonunu tayin etmesi beklenirken, hukumetin kurulmasi durumunda 2.800 seviyesinin asilabilecegi vurgulaniyor. Siyasi parti liderlerinin tutarsizliginiin ve nakit girisinin olmamasinin piyasayi sikistirdigini ifade eden uzmanlar, bono faizlerinin yuzde 130`un altina gerilemesini olumlu karsiliyorlar. Endeksi 2.500 seviyesinin altina da gelmedigine dikkat ceken uzmanlar, hukumetin kurulsa dahi secimlere yonelik belirsizligin surmesini dezavantaj olarak degerlendiriyorlar. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.