İnşaat sektörü krizde

25.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Cevdet Yüce, 17 Ağustos depreminin ardından krize giren inşaat sektörüne yönelik gerekli çalışmaların acilen tamamlanması gerektiğini belirterek, aksi takdirde 2001 yılının da kayıp yıl olacağını savundu. Yüce, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Ağustos`ta yaşanan deprem felaketiyle inşaat sektörünün durma noktasına geldiğini ve Yapı Denetim Büro`larının 2000 yılı Eylül ayında faaliyete başladığını hatırlattı.

Deprem bölgelerinde yapılan kalıcı konutlar ile hasarlı binaların onarım ve güçlendirme çalışmalarının inşaat sektöründe beklenen hareketliliği sağlayamadığına dikkati çeken Yüce, alınan ekonomik önlemlerin de sektörü olumsuz yönde etkilediğini kaydetti. Yüce, şöyle konuştu: Depremin ardından yaşanan ekonomik sıkıntı, sektörü bire bir etkiledi. Konut ve işyeri yatırımları durma noktasına gelirken, kamu yatırımları da azaldı. Son 16 ay içinde merkez ilçe belediyelerinden alınan inşaat ruhsatı izinlerinin azlığı, sektörün içinde bulunduğu durumun en iyi göstergesidir. Sektörün uzun süre kriz içinde bulunmasının toplumsal açıdan iyi neticeler doğurmayacağı açıkça görülmektedir. Bu nedenle inşaat sektörünün önünü açmak için gerekli çalışmalar acilen yapılmalı. Aksi halde ağırlaşan vergiler nedeniyle 2000 yılını ararız.

İNŞAAT RUHSATLARI-

Bu arada, 17 Ağustos 1999 ile 14 Aralık 2000 tarihleri arasında, Bursa merkez ilçe belediyelerinden Osmangazi 151, Yıldırım 130 ve Nilüfer`de 269 adet inşaat izni verildi. Böylece, depremin ardından son 16 ayda Bursa`da toplam 550 adet inşaat ruhasatı verilmiş oldu.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.014 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.