ıs Bankasi, 5 Trilyon Lira Baslangic Tutari Ile Atipi ımkb Ulusal30 Endeksi Fonu Kurdu.

10.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Sermaye Piyasasi Kurulu, gecen hafta, 6 ortaklik tarafindan kurulan 7 fona toplam 9 trilyon 950 milyar liralik katilma belgesi ihrac izni verdi. Kurul ayrica, 3 ortaklik tarafindan kurulan baslangic sermayesi toplam 9 trilyon lira olan 4 yatirim fonunun kurulusuna izin verirken, 2 ortaklik baslangic tutari toplam 660 milyar lira olan 3 yeni yatirim fonunun kurulmasi icin SPK`dan izin istedi. SPK`nin haftalik bultenine gore, Pamukbank, A tipi Degisken Yatirim Fonu`nun tutarini 1.5 trilyon liradan 3 trilyon liraya artirmasi nedeniyle 1.5 trilyon liralik, TEB Yatirim Menkul Degerler B tipi Likit Fonu`nun tutarini 400 milyar liradan 2 trilyon liraya cikartmasi nedeniyle 1.6 trilyon liralik, Yatirim Finansman Menkul Degerler A tipi Degisken Fonu`nun tutarini 1 trilyon liradan 2 trilyon liraya cikartmasi nedeniyle 1 trilyon liralik, Bank Kapital A.S de A tipi Degisken Fonu`nun tutarini 100 milyar liradan 600 milyar liraya cikartmasi nedeniyle 500 milyar liralik yatirim fonu katilma belgesi ihrac edecek. TAIB Yatirim Menkul Degerler A.S`nin, B tipi Degisken Yatirim Fonu`nun tutarini 250 milyar liradan 500 milyar liraya, A tipi Degisken Yatirim Fonu`nun tutarini da 100 milyar liradan 200 milyar liraya cikartmasi nedeniyle toplam 350 milyar liralik katilma belgesi ihraci, Kurul tarafindan uygun bulundu. Is Bankasi, 5 trilyon liralik A tipi IMKB Ulusal 30 Endeksi Fonu kurdu. Banka, fona tahsis edilen 1 trilyon liralik avans ile portfoy olusturdu. Kurul, 2 trilyon lira baslangic tutarli Eti Menkul Kiymetler A.S B tipi Degisken Fonu, 2 trilyon lira baslangic tutarli Oyak Menkul Degerler A.S Oyakbank A.S Ozel A tipi Degisken Fonu ve 2.5 trilyon liralik baslangic tutarlari olan Garanti Yatirim Menkul Degerler A.S A tipi Degisken Fon ve Garanti Yatirim Menkul Kiymetler A.S B tipi Likit Fonu`nun kurulmasina izin verdi. Diger taraftan, TEB Yatirim Menkul Degerler A.S baslangic tutari 500 milyar lira olan A tipi Degisken Fon, Tekstil Bank, 80 milyar lira baslangic tutarli B tipi Likit Fon ve 80 milyar lira baslangic tutarli A tipi Hisse Senedi Fonu`nun katilma belgelerinin ihraci icin Kurul`a basvurdu. Yedi fonun toplam 9 trilyon 950 milyar liralik katilma belgesi ihraci, 4 fonun 9 trilyon liralik baslangic tutari ile kurulmasi ve baslangic tutari 660 milyar lira olan 3 yeni fonun kurulusuna izin istenmesi ile fon piyasasinda 19 trilyon 610 milyar liralik yeni giris olacak. (DUNYA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.019 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.