ıs Bankasi Banka Alacak.

24.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Bloomberg haber ajansindayer alan habere gore Turkiye`nin ucuncu buyuk ozel bankasi olan Turkiye Is Bankas nis piyasalara yonelik kucuk bankalar satin almak icin yabanci ortaklar ariyor. banka Genel Muduru Ersin Ozince ile yapilan roportajda Is Bankasi`nin yabancilar ile yuruttugu gorusmeleri baslangic asamasinad olarak nitelendirdi. Gorusme yapilan bankalarin ismini vermekten kacinan Ozince, henuz somut bir gelismenin olmadigini, gorusmelerde yalnizca bankanin amacinin belirtildigini soyledi. Dusen faiz oranlari ile devlet borclanma tahvilleri uzerine yaptiklari yatirimlardan elde ettikleri potansiyel karlari azaldigi tespitinin yapildigi haberde, Turkiye`deki buyuk bankalarin kucuk bankalari satin alma yonundeki ilgilerinden acikca ifade edildigi belirtildi. Ozince, faaliyet alanlari Is Bankasi`nin disinda olan orta buyuklukteki bankalar ile ilgilenebileceklerini belirterek, boylece nis piyasalara hitap etmeyi hedeflediklerini soyledi. Satin alinacak bankanin Is Bankasi ile birlesecegini ancak bagimsizligini surdurecegini de soyleyen Ozince `Yabanci bir banka ile ortaklik yapmak iki onemli avantaj sagliyor. Ilk olarak disaridan borclanmayi kolaylastirarak, bankalari fon kaynagi sagliyor. Boylece elde edilecek onlar fonlar, Turk tuketicilerinden mevduat toplamadan daha ucuza geliyor. Ikinci olarak ise hukumetin uyguladigi ekonomik kararlarin basarili olmasi halinde ulkenin bankacilik sektorune artacak olan ilgi sayesinde. Turk bankalara uluslararasi rekabet arenasinda deneyimli guclu ortaklar saglayacak` seklinde degerlendirmede bulundu. Ozince, TMSF`deki 8 banka arasinda da satin alinabilecekler oldugunu belirtti. Yasanan bu gelismelerin dusen faizler ve enflasyon hedeflerinin asagiya cekilmesinin ardindan, hukumet tahvillerinin getirilerindeki yuzde 15`lik azalmadan kaynaklandigi belirtiliyor. Is bankasi`nin devlet tahvili portfoyu bir cok rakibinden daha az olmasina ragmen bu gelir alaninda yasanan dususu telaif etmesi gerekiyor. Analistler bankanin satin alacagi kucuk bankalari proje finansmani ve yatirim bankaciligi gibi hizmetler sunmak amaciyla kullanacagini belirtiyorlar. (FINANSAL FORUM)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.009 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.