ıs Bankasi (c) Dipten Dondu.

12.05.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ozellestirme Idaresi`ninhacim olarak tarihinde ilk kez gerceklestirdigi 625 milyon dolarlik halka arzdan sonra dun tekrar borsada islem gormeye baslayan Is Bankasi (C) hisseleri dun tabandan dondu. Halka arz nedeniyle bir haftadir islem sirasi kapali olan Is Bankasi (C) hisseleri, IMKB`de en son 31 bin liralik fiyattan islem gormustu. Hisselerin dunku islemlerinde de 31 bin liralik fiyat baz kabul edildi ve seans icinde arti ve eksi yuzde 10`luk normal marj esas alindi. Sabah seans acilir acilmaz. Is (C) hisselerinde beklenildigi gibi yogun satislar geldi. Seans boyunca suren satis baskisi, hissenin birinci seansi yuzde 11.2`lik seans ici en dusuk degeri olan 27 bin 500 liralik taban fiyattan kapanmasina yol acti. Ilk seanstaki yogun satis baskisinda, yuksek fiyattan satip, daha ucuza alabileceklerini dusunen acikcilar da hizli dususte etkili oldu. Ikinci seansta satis baskisi hiz kesti. Ikinci seansin ilk dakikalarinda 27 bin lirayi da goren hisseler, ilerleyen dakikalarda gelen tepki alimlarinin etkisiyle toparlandi ve gunu yuzde 6.5`lik kayipla 29 bin liradan kapatti. Borsada dun 142 milyon 192 bin adet Is Bankasi hissesi el degistirdi. Bu hacim, genel dususe karsin birilerinin de uygun fiyattan bu hisseleri topladiginin bir gostergesi. Is Bankasi (C) hisselerindeki sabah seansindaki hizli gerileme endeksteki agirligi nedeniyle IMKB`nin genel seyrinde de kismen etkili oldu. Ilk seansi, gecen hafta sonu seviyesinde kapatan IMKB Bilesik Endeksi, ikinci seansta Is Bankasi`Ndaki toparlanmanin da etkisiyle, yukselise gecti. Bu hisseler yuzunden dun mali endeks gunu sadece 7 puanlik artisla kapatirken, sanayi endeksi 53 puan birden yukseldi. Ozellestirme Idaresi`nin sattigi hisseler yarindan itibaren yatirimcinin hesabina gececegi icin IMKB`de de yarindan itibaren islem gormeye baslayacak. Bu yuzden Is Bankasi hisselerindeki dalgalanma birkac gun daha surebilir. Is Bankasi hisselerindeki dususe karsin borsa dun yuzde 1.05 oraninda primle kapandi. Borsanin yukselisi, alternatif piyasalardaki durgunluga baglaniyor. Is Bankasi sarsintisina karsin bu hisselerin fiyatinin 26 bin liranin altina dusmesi beklenmiyor. Bu fiyatin altina inisi frenleyecek en buyuk etken yabancilar. Bilindigi gibi Is Bankasi (C) hisselerine yurtdisindan yaklasik 1.5 milyar dolarlik talep gelmesine karsin sadece 385 milyon dolarlik satis yapildi. Halka arzda istedigi kadar hisse alamayan yabancilarin, IMKB`den 26-27 bin fiyatlardan alim emirlerinin bekledigi biliniyor. Bu, hissenin fiyatinin cok asagilara inisini frenleyici bir etken. Bu hisselerdeki fiyat dususunu onleyecek onemli bir etken de OIB`nin tavri. Bundan sonraki THY, Tupras ve Erdemir hisselerinin satisinda da Is Bankasi yontemini uygulamayi dusunen Ozellestirme Idaresi, soz konusu halka arzlarin basarili olmasini istiyorsa, Is Bankasi (C) hisselerine destek verecektir. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.014 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.