ıs Bankasi, Istirak Atilimi Yapacak.

19.04.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :


Turkiye Is Bankasi Genel Muduru Ersin Ozince, bankanin 76 istirakinin degerinin en kotumser tahminle 1.2 milyar dolar oldugunu belirterek, `Bankanin otesindeyiz, mutesebbisiz` dedi. Ersin Ozince, ekonomi basinini ust duzey yoneticileriyle Istanbul`da duzenledigi sohbet toplantisinda, bankanin faaliyetleri hakkinda bilgi verdi. Is Bankasi`nin 75. yilini kutladigini hatirlatan Ozince, Cumhuriyet`in 2. yilinda, kaynagin kit oldugu bir donemde bir milyon lira sermaye ile faaliyete baslayan Is Bankasi`nin, bugun bilancosundaki oz varliginin bir milyar dolara ulastigini bildirdi. 75. yilinda bankanin yuzde 12 hissesinin, Turk ozellestirme tarihinin en ilginc ozellestirmesiyle, gelismekte olan piyasalardaki en buyuk 2. halka arzla 651 milyon dolara satildigini hatirlatan Ozince, unlu spekulator Geroge soros`un ofisi dahil, yaptiklari tanitimdan sonra 120 yabanci fonun da hisse aldigini soyledi. Ozince, halka arz edilen hisselerin yariya yakininin yabanci yatirimcilarda olabilecegi gorusunu dile getirdi. Genel Mudur Ozince, Is Bankasi`nin ortak sayisinin yuzde 27 halka aciklik oraniyla 100 binlere ciktigini duyurdu. Ersin Ozince, bankanin daha fazla hissesinin halka acilmasi konusunda gorusunun sorulmasi uzerine, Is Bankasi hisselerinin borsanin en buyuk kagidi olduugnu vurgulayarak, `cok cok sulandirmak dogru degil` ifadesini kullandi. Ozince, bugune kadar sekerden demir celige kadar pekcok sanayi sirketinin temelinde IS Bankasi`nin katkilari bulundugunu, 300 sirket kuruldugunu, 220 kadarinin elden cikarildigini anlatti. Gercek anlamda bir bankacilik yaptiklarini belirten ozince, serrmaye yeterliligi rasyosunun yuzde 20.4 ile ortalama olan yuzde 8`in neredeyse 3 kati oldugunu belirti. Ozince, `asiri sermaye var. daha fazla mal satip, sermayeye koyacak halimiz yok` dedi. Is Bankasi hisselerinin yatirimcilar acisindan cok buyuk avantaj teskil ettigini kaydeden Ozince, 76 istirakin defter degeri olan 300 milyon dolarin, aslinda sadece Sise Cam`in 2 duz cam hattinin degeri olduguna dikkat cekti. Ozince, yabanci analistlere gore soz konusu 76 istirakin degerinin en kotumser tahminle 1.2 milyar dolar oldugunu soyledi. Istirakler icin `gizli bir ihtiyat gibi duruyor` diyen Ozince, istiraklerin borsa yoluyla halka acilmasi konusunda ciddi atilimlar yapacaklarini soyledi. Is Bankasi Genel Muduru Ozince, `bankanin otesindeyiz, mutesebbisiz` dedi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.