ıs Bankasi`nda Kucuklere Indirim.

27.03.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
14 yildir bir turluistenen sonuc alinamayan ozellestirmenin kaderi Is Bankasi`ndaki Hazine hisselerinin satisiyla degisecek. Ingiltere`nin buyuk basariyla uygulayip 1980`den bu yana 130 milyar dolari askin gelir sagladigi, yerli yatirimciya cazip firsatlar sunan yaygin satis modeli ilk kez Is Bankasi satisinda uygulanacak. OIB`nin Is Bankasi hisselerin satisinda kucuk yatirimcilara saglayacagi avantajlar soyle:
15-22 Nisan tarihleri arasinda yapilacak on kayitin sonuclarina gore `kucuk yatirimci` kavrami belirlenecek. Diyelim ki, kucuk yatirimci olmanin siniri 10 lot (10 bin hisse) oldu. Bu durumda 10 lot ve altindah isse talep edenlere oncelikli tahsis yapilacak.
Indirimli satis: Isteyen kucuk yatirimci talep ettigi hisse senetlerirnin bedelini pesin oderse, belirlenen kesin fiyat uzerinden yuzde 10 indirim alacak. Indirimden yararlanmak icin mutlaka 15-22 Nisan tarihleri arasinda on kayit yaptirmak gerekiyor. On kayitta talep ettigi miktarin altinda hisse senedi almak isteyenler indirimden yararlanamayacak. On kayittan talebinin uzerinde hisse isteyenler ise, on kayittaki asan miktar icin indirimden yararlanamayacak. Is Bankasi ve istiraklerinde calisanlar ise herhangi bir sarta bagli olmaksizin indiriden yararlanabilecekler. On kayit yaptirmayip, 4-6 Mayis tarihlerinde kesin alim isteginde bulunan kucuk yatirimcilara yuzde 5 indirim yapilacak.
Taksitli satis: On kayit yaptiran kucuk yatirimci, eger isterse indirimden yararlanmayip, hisse senetlerini 4 taksitte alabilecek. Hisse senetlerinin toplam bedelinin yuzde 25`i 4-6 Mayis tarihleri arasindaki kesin kayit doneminde yatirilacak Nihai fiyat belirlendikten sonra eger varsa aradaki fiyat farki 12 Mayis`ta geri odenecek. Diger 3 Agustos aylarinin 3. gununde odenecek. Taksitle alim yapanlar, hisse senetlerini 6-7 Agustos`ta teslim alacaklar. Yani taksitle alim yapanlar hisselerini ancak 7 Agustos`tan sonra isterlerse paraya cevirebilecekler.
Satis Takvimi: 15-22 Nisan: Yatirimcilar banka ve araci kurumlara ne kadar hisse senedi almak istediklerini bildirecekler. Bu asamada para yatirilmayacak.
4-6 Mayis: Kesin olarak alinmak istenen hisse miktari bildirilecek. Bu asamada hisselerin gecici fiyati belli olacak. Pesin almak isteyenler tamamini, taksitle almak isteyenler yuzde 25`ini yatiracak
12 Mayis: Bu tarihten once hisselerin kesin fiyati aciklanacak. Pesin para yatiranlara hisseleriyle birlikte, eger varsa fiyat farklari geri odenecek. Taksitli secenegi tercih edenler ise sadece fiyat farklarini alacaklar.
3 Haziran: Yuzde 25`lik bir taksit yatirilacak.
3 Temmuz: Yuzde 25`lik ikinci taksit yatirilacak.
3 Agustos: Yuzde 25`lik ucuncu taksit yatirilacak.
6-7 Agustos: Taksitli secenegi tercih edenlere hisse senetleri teslim edilecek. Zamaninda odeyemeyenlere, yatirdiklari paralar faizsiz olarak iade edilecek. (SABAH)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.